Семинар 20.12.2022 УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОДАЖБАТА, НАЧИН НА КОМУНИКАЦИЈА СО КУПУВАЧИ, ОДРЖУВАЊЕ НА МОТИВАЦИЈА ЗА РАБОТА, ПРАКТИЧНИ АЛАТКИ ПРИ ПРОДАЖБА И ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА САМОДОВЕРБА ВО НУДЕЊЕ НА ПРОИЗВОДИ

Онлајн семинарЦелта на „онлајн“  семинарот е да се разработат темите кои се однесуваат на начинот на мотивација за работа, развивање и одржување на позитивна атмосфера, поголема самодоверба за продажба, преземање иницијатива за продавање, користење на алатки за продажба, зголемување на тимскиот дух, свесност за бенефитите од унапредување на продажба и задоволни вработени-задоволни клиенти на долг рок.

Програма на семинарот:
-     Вовед за начини и видови на продажба;
-     Продажбата е вештина која постојано се учи;
-    Уредување на Mindset (на работа се оди со позитивна мисла, и таа вибрација
      во текот на целиот ден се пренесува и до колегите и до клиентите); 
-    Како да се постапи во случај кога преовладува незадоволство и негативна атмосфера;
-    Самодоверба во продажба;
-    Добро познавање на производот што го нудите;
-    Прашања до купувачот и активно слушање;
-    Опис и пофалби за производот;
-    Сценарио каде главен јунак е купувачот;
-    Здравјето како главен адут во продавањето;
-    Повик за купување (Call to action);
-    Решавање приговори (висока цена, да размислам, да се консултирам, друга боја....)
      во зависност од дејноста;
-    Успешна приказна на долг рок;
-    Пофалби за изборот;
-    Главна цел и контрола на разговор;
-    Креирање потреба за производот;
-    Прашања и размена на искуства;
-    Предлог практични совети и активности за одржување на мотивација.


Целна група за семинарот:

-директори, раководители на сектори за човечки ресурси, вработени во компаниите задолжени за обуки на вработените вклучени во продажба, за сите заинтересирани субјекти чиј предмет на работење е поврзан со темите на семинарот, како и за сите оние кои во своите компании и институции сакаат да ги подобрат и да ги унапредат техниките на директна продажба, е-трговија и продажба преку социјални мрежи.

Предавач:

 -Сањица Србиновска, магистер по економски науки, специјалност финансиски менаџмент, генерален менаџер на „Легаси ДООЕЛ“ со над 10-годишно искуство во продажба во интернационална компанија со меѓународни признанија.


Заинтересираните за учество на овој семинар можат да се пријават најдоцна до  15.12.2022 година.

Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Анита Митревска
++ 389 2 3244057

м-р Елизабета Андриевска-Ефтимова
++ 389 2 3244074

Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015