Форум 07.12.2022 Покана за учество на МАКЕДОНСКО-БУГАРСКИ БИЗНИС-ФОРУМ И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ

хотел „Double tree by Hilton“ – СкопјеВо насока на продлабочување и на интензивирање на соработката меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, Стопанската комора на Северна Македонија и Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија ве покануваат на бизнис-форум и на билатерални средби меѓу компании од двете земји.

Македонско-бугарскиот бизнис-форум и билатералните средби ќе се одржат на 7 декември (среда) 2022 година во хотелот „Double tree by Hilton“ – Скопје, со почеток во 09:00 часот.

Настанот е поделен на три панел-дискусии, на кои ќе бидат покриени следните сектори:

  • енергетика и инфраструктура;    
  • прекугранична соработка во делот на земјоделството и руралниот туризам (геотермални води, СПА, медицински туризам);
  • ИТ и индустриски развој.    

Сите заинтересирани компании можат да го пријават своето учество за настанот кај лицата за контакт најдоцна до 6 декември 2022 година (вторник), со пополнување на пријавниот лист во прилог.

Лица за контакт од Стопанската комора на Северна Македонија:

  • м-р Ивана Анчев: тел: 02/3244-051, електронска адреса: ivana@mchamber.mk 
  • м-р Сања Николова: тел 02/3244-091, електронска адреса: sanja@mchamber.mk 

Во прилог:

-    нацрт-агенда за настанот;
-    пријавен лист.
 

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Ивана Анчев
++ 389 2 3244051

м-р Сања Николова
++ 389 2 3244091, M. 071 230 452

Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 05.12.2023
ИНТЕРНИ И ЕКСТЕРНИ ЗЛОУПОТРЕБИ - ПРЕВЕНЦИЈА И ОТКРИВАЊЕ - 
Семинар, 06.12.2023
БЕЗБЕДНА РАБОТА НА НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ – ПРЕВЕНЦИЈА, МЕРКИ, ПРЕПОРАКИ –
Семинар, 12.12.2023
МАКСИМИЗИРАЊЕ НА ЕФИКАСНОСТА: СТРАТЕГИИ И АЛАТКИ ЗА МЕРЕЊЕ И ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ ВО ФИНАНСИСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ
Семинар, 12.12.2023
Практичен курс за MS EXCEL (ОСНОВНО НИВО) - КЛУЧ ЗА УСПЕХ НА ВАШЕТО РАБОТЕЊЕ
Семинар, 13.12.2023
Практичен курс - водич за успешна продажба преку социјалните мрежи INSTAGRAM – КАКО АЛАТКА ЗА ПРОДАЖБА
Тренинг обука, 14.12.2023
ЧЕТИРИДНЕВНА ОНЛАЈН ОБУКА НА ТЕМА:САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ
Семинар, 14.12.2023
ПРОИЗВОДИ И МАТЕРИЈАЛИ ВО КОНТАКТ СО ХРАНА, ПОСТАПКА ЗА СТАВАЊЕ ВО ПРОМЕТ, КАКО И ИЗМЕНИ ВО НАЦИОНАЛНОТО ЗАКОНОДАВСТВО ВО ОДНОС НА ПОСТАПКАТА ЗА НИВНО ОДОБРУВАЊЕ И ПУШТАЊЕ ВО ПРОМЕТ
Конференција, 15.12.2023
Конференција и панел дискусија на тема: „Бизнис со цел“ - Како да ги водиш вработените во предизвикувачки времиња -Нови концепти на менаџмент-
Семинар, 20.12.2023
ОЗНАЧУВАЊЕ НА ХРАНАТА
Семинар, 20.12.2023
ДЕЛОВНА СТАТИСТИКА СО НАПРЕДЕН EXCEL
Семинар, 21.12.2023
ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗАТВАРАЊЕ НА ДЕЛОВОДНИК, ПОДГОТОВКА НА ОВЛАСТУВАЊА ЗА РАБОТА ВО ПИСАРНИЦАТА ЗА НАРЕДНА ГОДИНА, ПОДГОТОВКА И СОБИРАЊЕ НА СПИСИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ ВО ПИСАРНИЦА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА И НИВНО СКЛАДИРАЊЕ, СРЕДУВАЊЕ И ЧУВАЊЕ ВО АРХИВА
Семинар, 22.12.2023
ЕДЕН ДЕН- ДВЕ ВЕШТИНИ:EXCEL И ВЕШТАЧКА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА