СЕРАФИМОВСКИ: БРОЈОТ НА ГРАДЕЖНИ РАБОТНИЦИ СЕ НАМАЛИЛ ЗА НАД 7.000
➢ Актуелно (26.09.2022, во 08:09:34)
👁 Прочитано: 549Интервју за Блумберг Адриа
СЕРАФИМОВСКИ: БРОЈОТ НА ГРАДЕЖНИ РАБОТНИЦИ СЕ НАМАЛИЛ ЗА НАД 7.000Кликни за повеќе

Состојбата во градежништвото е алармантна, некои фирми веќе затворија, други најавуваат затворање, бројот на работници се намалува, вели во разговор за Блумберг Адриа ТВ, Андреа Серафимовски, претседател на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите при Стопанската комора на Северна Македонија.

Што се случува со градежните компании и каква иднина го очекува градежниот сектор? За итните барања на градежниците и предлог - мерките на бизнис заедницата подетално во целото интервју.

Служба за информирање при Комората