МОДЕРЕН ДОМ НА ТРКАЛА - „БЕРТА” НА МБ ХОМЕ МОКОШ
➢ ОД ЗДРУЖЕНИЈАТА (12.08.2022, во 15:04:19)
👁 Прочитано: 1210
МОДЕРЕН ДОМ НА ТРКАЛА  - „БЕРТА” НА МБ ХОМЕ МОКОШКликни за повеќе

Мб Хоме - Мокош, компанија членка на Стопанската комора на Северна Македонија изработи нов производ - модерен дом на тркала „БЕРТА“, биоразградлив, самоодржлив, камперски.

Станува збор за мала подвижна куќа која ги задоволува основните животни потреби на секојдневието, наменета за патувања и за љубители на камперскиот дух.

„БЕРТА“ претставува еколошка градба со висок коефициент на енергетска ефикаснот, а како извор на енергија се користи сончевата енергија преку поставениот фотоволтаик. 

Служба за информирање при Комората