Серафимовски: Градежништвото е во криза, државата мора да направи долгорочен план за развој
➢ ОД ЗДРУЖЕНИЈАТА (19.07.2022, во 13:13:30)
👁 Прочитано: 1134Интервју за Слободна.тв
Серафимовски: Градежништвото е во криза, државата мора да направи долгорочен план за развојКликни за повеќе

Претседателот на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите Андреа Серафимовски гостуваше во емисијата Утрински брифинг каде говореше за тешката состојба во која се наоѓа градежништвото, за проблемите на градежните компании со посебен осврт на оние поврзани со јавните набавки поради растот на цените на градежните материјали, енергенсите и другите трошоци за изведба, како и за препораките до надлежните институции кои мора да имаат слух за спас на оваа стопанска гранка.

Целото интервју е достапно на следниот линк.

Служба за информирање при Комората