Покана до фирмите за работилница на тема за “ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ"
➢ Актуелно (15.06.2022, во 15:52:27)
👁 Прочитано: 598
Покана до фирмите за работилница на тема за “ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ"

Стопанската комора на Северна Македонија, Министерството за труд и социјална политика на РСМ и ЕВН Македонија АД Скопје како општествено одговорна компанија организираат заедничка работилница на тема: “ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ ЗА ПОКВАЛИТЕТНО ИНТЕГРИРАЊЕ НА ПРИВАТНИОТ И ПРОФЕСИОНАЛНИОТ ЖИВОТ -ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА И ПРЕДИЗВИЦИ-“. На работилницата, со членките на Комората, ќе бидат споделени искуствата на ЕВН од последниве 7 години кои се позитивен пример кој можат да го следат и другите заинтересирани компании со цел да овозможат подобар баланс помеѓу приватниот и професионалниот живот на своите вработени, преку воведување на  флексибилното работно време.

Интервјуто на Анета Петровска-Русомароски, раководител на оддел човечки ресурси и организација во ЕВН Македонија дадено за "Економија и бизнис" во пресрет на организација на овој настан можете да го прочитате на следниот линк.

Покана и Агенда.pdf  за настанот кој ќе се одржи на 30 јуни (четврток) 2022 година во 12.00 часот во Стопанската комора на Северна Македонија.

 

 

 

Служба за информирање при Комората