Климе Попоски за МИА: Македонскиот осигурителен пазар не е имун на дигитализацијата, иако бавно доаѓа
➢ Актуелно (11.01.2022, во 13:24:48)
👁 Прочитано: 312
Климе Попоски за МИА:  Македонскиот осигурителен пазар не е имун на дигитализацијата, иако бавно доаѓа

Поплави, земјотреси, сообраќајни незгоди, финансиски загуби, безброј опасности демнеат околу нас. Осигурувањето како механизам кои не` заштитува од вакви непредвидливи ситуации, секојдневно доживува промени стимулирани од технолошките развитоци. За важноста, придобивките, ризиците врз осигурителната индустрија како резултат на технолошките развитоци, како и за тоа дали осигурувањето кај нас ја има потребната стабилност да го следи трендот на стабилност на технологијата, во интервју за МИА говори професорот и експерт во областа на осигурителната индустрија и член на Собранието на Стопанската комора на Северна Македонија, Климе Попоски.

Целото интервју на професорот Попоски можете да го прочитате на следниот линк: МИА Интервју

Служба за информирање при Комората