ОД СЕДУМ ЕКСПРЕСНИ ПАТИШТА НА КОИ СЕ РАБОТИ, САМО ЕДЕН ГО ГРАДИ ДОМАШЕН КОНЗОРЦИУМ
➢ Актуелно (12.05.2021, во 10:25:37)
👁 Прочитано: 774АНДРЕА СЕРФАМОВСКИ ЗА ФАКТОР
ОД СЕДУМ ЕКСПРЕСНИ ПАТИШТА НА КОИ СЕ РАБОТИ,  САМО ЕДЕН ГО ГРАДИ ДОМАШЕН КОНЗОРЦИУМ

Претседателот на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите, Андреа Серафимовски во интервју за Фактор зборува за состојбите во градежништвото од почетокот на пандемијата, недоволно искористениот потенцијал на домашните компании во доменот на инфраструктурата, трендот на раст на цените на градежните материјали и ефектите врз цените на становите, како и за потребните мерки за поддршка на секторот со цел да остане двигател на домашната економија.

Целото интервју може да го прочитате тука:
https://faktor.mk/intervju-serafimovski-od-sedum-ekspresni-patishta-na-koi-se-raboti-samo-eden-gradi-domashen-konzorcium
 

Служба за информирање при Комората