АКТИВИРАЊЕ НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТРАНСПОРТ

   

👁 Прочитано: 3245


АКТИВИРАЊЕ НА ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ ТРАНСПОРТ

Ацо Попоски, претседател на Здружение на металургија (Железник челичен лив и гранулат)

- 90% од производството на металургија е наменето за извоз, нашите комитенти се од најзагрозените земји и моментално се во карантин, се надеваме дека ќе се создадат услови за минимална работа, но што ќе се случува во следните 2 месеци никој од нас не знае. Апел за повеќе теретни возови за да се растерети увозот од Пристаништето во Солун.