КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!

   

👁 Прочитано: 289


КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!

ТРИ ТОП ВЕСТИ

- Свет – „Црн понеделник“ на светските берзи. Забрана за тргување на Њујоршка берза, по најлошиот ден од финансиската криза во 2008 година.

- Македонија / Комора – Управниот Одбор на КИФ ќе одржи седница во Стопанската комора на Македонија.


П.С. Ги очекуваме вашите иницијативи, дилеми, предлози.

 


 

http://www.mchamber.mk/upload/98mk-4.png

- АКТУЕЛНО... Здружението на информатичко-комуникациски технологии, каде што се обединети сите оператори едногласно одлучи да го прекине реемитувањето на сите домашни и странски ТВ канали преку македонските оператори, освен јавниот сервис – МТВ1, МТВ2 и Собранискиот канал. Одлуката се должи на новите измени на Законот за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги што во парламентот беа усвоени на денот на распуштањето, по скратена и нетранспарентна постапка и без претходна јавна расправа.

- Време е... пишува м-р Наташа Јаневска во рубриката ПОРАКА ОД. Време е да се даде клучна улога на компаниите во образовниот процес и во правилна подготовка на кадрите. Време е за конкретни реформски чекори во образованието.

- во НАСОКИ ЗА РАЗВОЈ НА ГРАДЕЖНИШТВОТО, пишува м-р Нена Николовска...

- Нови содржини ОД КОМПАНИИТЕ.

- ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ, ќе понуди информации за домашни компании-членки и нивните предизвици во работата.

Стопанската комора на Македонија има една цел - стабилен деловен амбиент, со цел компаниите да остварат раст на продуктивноста, конкурентноста, поголем извоз. Крајниот резултат е РАЗВОЈ. А развојот носи напредок.

Постоиме за вас!