КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!

   

👁 Прочитано: 329


КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!

ТРИ ТОП ВЕСТИ

- Свет – „Црн понеделник“ на светските берзи. Забрана за тргување на Њујоршка берза, по најлошиот ден од финансиската криза во 2008 година.

- Македонија / Комора – Управниот Одбор на КИФ ќе одржи седница во Стопанската комора на Македонија.


П.С. Ги очекуваме вашите иницијативи, дилеми, предлози.

 


 

http://www.mchamber.mk/upload/98mk-4.png

- Во рубриката ПОРАКА ОД, м-р Анета Димовска го анализира проблемот во текстилната индустрија. Како индустријата да излезе од децениското „ЛОН“- производство и ниска продуктивност и да понуди производство со поголема додадена вредност што ќе значи повисоки плати, модерни фабрики, поголем ефект за домашната економија.

- АКТУЕЛНО - Информација од реализираната прес-конференција за актуелните состојби во текстилот и кожарството и перспективите на овие индустрии.

- Нови ПОРАКИ ОД ЕСНАФОТ за дејноста која е топ тема во Комората. За текстилот и кожарската индустрија.

- Нови содржини ОД КОМПАНИИТЕ.

- ВО ПОСЕТА НА КОМПАНИИТЕ, ќе понуди информации за домашни компании-членки и нивните предизвици во работата.

Стопанската комора на Македонија има една цел - стабилен деловен амбиент, со цел компаниите да остварат раст на продуктивноста, конкурентноста, поголем извоз. Крајниот резултат е РАЗВОЈ. А развојот носи напредок.

Постоиме за вас!