ПЛАН НА САУДИЈЦИТЕ: Во пустина ќе никне град
➢ Вести (12.05.2019)
👁 Прочитано: 3965
ПЛАН НА САУДИЈЦИТЕ: Во пустина ќе никне град

Проектот зад кој стои принцот Мухамед бин Салман е вреден 500 милијарди долари.
Во градот ќе може да се организираат трки во формула еден и бокс мечеви.
Градот треба да биде завршен до 2030 година.
Кога ќе биде готов, тој ќе функционира независно од другите делови на земјата.
Жителите на овој град ќе можат да уживаат во алкохолот.

Извор: https://faktor.mk/fotovideo-plan-na-saudijcite-vo-pustina-kje-nikne-grad