ОБРАЗОВНА ПОЛИТИКА И КАДАР ЗА ПОВИСОКИ ПРОДУКТИВНИ РАБОТНИ МЕСТА
➢ Актуелно (09.05.2023, во 09:09:00)
👁 Прочитано: 332
ОБРАЗОВНА ПОЛИТИКА И КАДАР ЗА ПОВИСОКИ ПРОДУКТИВНИ РАБОТНИ МЕСТАКликни за повеќе

Креирање економска стратегија во која ќе се дефинираат целите и приоритетите на државата врз основа на која ќе се дефинираат останатите политики во сите сегменти во државата, креирање економија која ке се движи кон повисоки продуктивни работни места, креирање кадар зa тие работни места и образовна политика која ќе одговара на тоа, повеќе средства за креирање нови квалификации и обуки за невработените лица и за унапредување на знаењата и вештините на вработените, искористување на сите меѓународни движења за да не се станеме земја на егзодус беше темата на која една од говорниците беше и м-р Наташа Јаневска, проектен менаџер во Комората, во емисијата Објектив на МТВ.

м-р Наташа Јаневска
Проектен менаџер во Стручната служба на Комората