25.01.2021, Актуелно
Почнува програмата „Млади менаџери и бизнис-лидери“ - Претседателот Пендаровски: „Крајна цел е дипломираните студенти да ги задржиме тука“
Претседателот Стево Пендаровски преку видео – врска се обрати пред учесниците на програмата „Млади менаџери и бизнис-лидери“, која официјално почнува денеска, а се одржува под негово покровителствоПретседателот Пендаровски порача дека се работи за мл...
25.01.2021, Актуелно
НОВИОТ ЗАКОН ЗА ГРАДЕЊЕ ВО ФОКУСОТ НА ВНИМАНИЕТО НА БИЗНИС СЕКТОРОТ
Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите на седницата одржана на 25.1.2021 година го дефинираше Планот на активности за тековната година и ги разгледа иницијативите и предлозите за ревидирање на правната регулат...
25.01.2021, Актуелно
„Макпетрол“ АД Скопје донираше таблети за ученици во основни училишта
„Макпетрол“ АД Скопје, набави и донираше 1000 таблети, во вредност од над шест милиони денари, наменети за учениците во 20 основни училишта низ државата. Распределбата на донацијата е извршена во соработка со Министерството за образование и наука, со...
22.01.2021, Актуелно
ПРЕКУ ЕФИКАСНО И ПРОФЕСИОНАЛНО РАБОТЕЊЕ НА СИТЕ ЧИНИТЕЛИ ДО НАМАЛУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА ВО БИЗНИС-СЕКТОРОТ
Како дел од активностите на ЕУ проектот: „Зајакнување на интегритетот и намалување на корупцијата во државниот и приватниот бизнис-сектор“ на 22.1.2021 се одржа онлајн Завршна Конференција на тема: „Бизнис без корупција“ со цел презентирање на воспос...
22.01.2021, Актуелно
ПОЧНУВА СО РАБОТА РУДНОТО ТЕЛО СО БАКАР „БОРОВ ДОЛ“
Официјално почнува со работа новото рудно тело со бакар „Боров дол“. Деновиве се пушта во работа рударската трака во должина од околу 6,6 километри која се простира од новото рудно тело „Боров Дол“ до флотацијата на рудникот „Бучим“ во Радовиш, кој е...
22.01.2021, Актуелно
Одржан „онлајн“ семинар во организација на Стопанската комора на Македонија на тема: ПОЗИЦИЈАТА НА ОФИЦЕРОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ
Со стапувањето во сила на Законот за заштита на личните податоци (Службен весник на РСМ, бр. 42/2020), започна периодот на транзиција на компаниите за да ги приспособат системите за заштита на личните податоци на новите правила и начела што ги постав...
21.01.2021, Актуелно
Одржан „онлајн“ семинар во организација на Стопанска комора на Македонија на тема: „ Планирање, анализа, организација и реализација, на работењето во писарницата, преку отварање нови броеви (попис на документи) во деловодник (почеток на година), поврзување на броеви од мината година со нови броеви
 Oвој онлајн семинар претставува продолжение на низата семинари кои го разработуваат канцелариското и архивското работење, а се од голем интерес за јавниот и приватниот сектор во насока на правилно евидентирање на документацијата и обезбедување на сл...
20.01.2021, Актуелно
„Сивус“ станува дел од чешката групација „Арикома“
Нaјголемиот ИКТ-холдинг во Чешка, групацијата „Арикома“ ја презема македонската ИТ компанија „Сивус“.Управниот директор на групацијата „Сивус“, Игор Лештар рече дека компанијата има 800 вработени од кои 500 во земјава и додаде дека има канцеларии во ...
20.01.2021, Актуелно
Одобрени уште 8,8 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија преку Развојната банка на РСМ
Нова, втора група од 770 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента – Ковид 3, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку активноста ЕУ за Отпорност од ИПА програмата.Втората група кр...
20.01.2021, Актуелно
Средба на претседателот Пендаровски со раководствата на компаниите учесници во програмата „Млади менаџери и бизнис-лидери“
Во рамки на имплементација на проектот на Советот на странски инвеститори, а под покровителство на Кабинет,от на претседателот, „Млади менаџери и бизнис-лидери“, претседателот Стево Пендаровски денеска оствари средба со раководствата на компаниите ко...
<<  <  1    >  >>