01.12.2020, Актуелно
АВИЦЕНА ЛАБОРАТОРИЈА“ СО НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ЗА БЕЗБЕДЕН ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИИ ВИСОКОСОФИСТИЦИРАН РОБОТ ЗА ОБРАБОТКА НА ПРИМЕРОЦИ ЗА КОВИД-19
Авицена лабораторија уште од самиот почеток на пандемијата постојано вложува во своите капацитети, сѐ со цел на своите пациенти да им овозможи максимална безбедност и најквалитетна услуга по светски стандарди. Лабораторијата во изминатите неколку мес...
01.12.2020, Актуелно
НЛБ Банка добитник на наградата за висока даночна култура во 2020 година
На одбележувањето на 29ти Ноември – Денот на даночните работници, НЛБ Банка се здоби со признание за висок степен на даночна култура во 2020 година од страна на Управата за јавни приходи. Целта на овој настан е да им се одаде признание на компаниите ...
30.11.2020, Актуелно
ПОГОЛЕМА ВКЛУЧЕНОСТ НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР ВО ФОРМАЛНОТО И ВО НЕФОРМАЛНОТО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ, СО ФОКУС НА ПРАКТИЧНАТА ОБУКА
Практичната обука е еден од главните предуслови за квалификување на кадарот во компаниите, а во таа насока и потребата за поголема вклученост на приватниот сектор во формалното и во неформалното стручно образование и обука, со фокус на практичната об...
30.11.2020, Актуелно
Превземање на стратешки заеднички мерки на Владите и Коморите во справување со последиците врз економиите од влијанието на ковид-кризата, искористување на бенефитите од регионалната соработка и примена на дигитализацијата на процесите за намалување на трошоците на компаниите
Од Генералното собрание на АСОЦИЈАЦИЈАТА НА БАЛКАНСКИТЕ КОМОРИ (АБК), 30.11.2020 годинаНа Генералното собрание на Асоцијацијата на балканските комори (АБК), кое оваа година се одржа виртуелно, со оглед на ситуацијата со пандемијата предизвикана од COVID-19, домаќин, односно претседавач на истото беше Надворешно-трговската комора на БиХ...
27.11.2020, Актуелно
СЕ’ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА АРХИВСКОТО РАБОТЕЊЕ - КАКО ДА ИЗГОТВИТЕ ПЛАН И ЛИСТА НА АРХИВСКИ ЗНАЦИ СО РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ
Во услови на пандемијата предизвикана од вирусот КОВИД-19, работењето во организациите продолжува поради приемот на документи кои се доставуваат секојдневно. За обезбедување непрекинато работење, од особено значење е приемот и движењето на документит...
27.11.2020, Актуелно
ФИЛИП МОРИС ТКП ДОБИ ПРИЗНАНИЕ ОД УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ЗА ВИСОК СТЕПЕН НА ДАНОЧНАКУЛТУРА ВО 2020 ГОДИНА
Управата за јавни приходи ù оддаде признание на компанијата Филип Морис Тутунски Комбинат Прилеп ДОО Скопје за искажан висок степен на даночна култура во 2020 година. Признанието кое се однесува на редовно сервисирање на даночните обврски, што е од и...
27.11.2020, Актуелно
ТРАНФОРМАЦИЈА НА РАБОТЕЊЕТО/НОВА ВИЗИЈА
Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од КОВИД-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење. Ако некогаш користењето на дигиталната технологија се правеше од љубопитност и претставуваше оп...
27.11.2020, Актуелно
НОВОТО НОРМАЛНО: УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС ПРЕДИЗВИКАН ОД НЕИЗВЕСНОСТ
Просечниот човек сега има можност за премногу информации и е постојано оптоварен со потребни и со непотребни информации, а, вообичаено, побројни се лошите во однос на добрите. Тоа е причина за сè поголемата напнатост, анксиозност, депресија и постоја...
26.11.2020, Актуелно
РЕАЛИЗИРАНА РАБОТНА СРЕДБА СО РАКОВОДСТВОТО НА ЕВРОПСКАТА БИЗНИС АСОЦИЈАЦИЈА – СОРАБОТКА ЗА ПРОМОВИРАЊЕ НА ЕВРОПСКИТЕ ВРЕДНОСТИ ВО МАКЕДОНСКОТО СТОПАНСТВО
Претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески, реализираше работна средба со раководството на Европската бизнис асоцијација, предводено од претседателката на асоцијацијата Катерина Бошевска. Претседателот Азески посочи дека Европск...
26.11.2020, Актуелно
УЧЕЊЕ ПРЕКУ РАБОТА - КЛУЧНА АЛАТКА ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ И УЧИЛИШТАТА ВО НАСОКА НА КРЕИРАЊЕ НА КВАЛИТЕТЕН СТРУЧЕН КАДАР
Соработката помеѓу стручните училишта и компаниите е од особено значење во насока на креирање квалитетен стручен кадар и надминување на разликите помеѓу понудата и побарувачката на пазарот на труд , како неминовен услов за обезбедување на одржлив еко...
<<  <  1    >  >>