➢ Уметничка ризница
"Св.Наум Охридски", Томе Серафимовски
"По бањање", Томе Серафимовски
"Девојче - циганче", Никола Мартиноски
"Непозната присутност", Васко Ташковски
"Св.Стефан", В. Влаховиќ
"Ребро на реката", Томо Владимирски
"Небесна виделина", Вангел Наумовски
"Стара куќа", Ѓорѓи Ачески
"Магична игра", Томе Андреевски
"Мртва природа", Данчо Кал’чев

➢ Видео вести
„Бизнисот и арбитражата во ерата на глобализација: предизвици и перспективи“
НЕОПХОДНИ СЕ ЕКОНОМСКИ МЕРКИ НАМЕНЕТИ ЗА ПОДДРШКА НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР
АПЕЛ ЗА НОСЕЊЕ НОВА ОДЛУКА СО КОЈА БИ СЕ СПРЕЧИЛО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ НА МЕСОТО И МЕСНИТЕ ПРЕРАБОТКИ
НАОДИ ОД АНАЛИЗАТА ЗА ПОТРЕБАТА ОД РАБОТНА СИЛА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ КАДАР ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КОМПАНИИТЕ
Објавен првиот повик за компаниите во рамките на новата седумгодишна европска програма за истражување и развој „Хоризонт Европа“
УПИСНА ПОЛИТИКА СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРВИОТ ДЕН ОД ДВОДНЕВНАТА АКЦИЈА НА КИФ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД РЕГИОНОТ
АКТУЕЛНИ СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ ВО ТЕКСТИЛНАТА И ВО КОЖАРСКАТА ИНДУСТРИЈА
ДРЖАВАТА ДА СПРОВЕДУВА ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ЗА ТРУДОТ ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВА, А МЕНАЏИРАЊЕТО НА КОМПАНИИТЕ ДА СЕ ОСТАВИ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ – ПОРАЧАА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ
М-Р ЃОКО ТАНАСОСКИ – СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОСЕБЕН ПРИДОНЕС ВО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА СОРАБОТКАТА

➢  Аудио вести Интервју Зоран Јовановски, МакедонскоРадио1
Во соработка со медиумите