➢ Уметничка ризница
"Небесна виделина", Вангел Наумовски
"Ирационална вистина", Тони Шулајковски
"Каменоресци", Вангел Коџоман
"Ваза со жолто цвеќе", Непознат автор
"Мртва природа (котле и аван)", Петар Попчев
"Терзија", Лазар Личеноски
"Берба на памук", Б. Зенделски
"Композиција 140295", Данчо Ордев
"Три мајмуни", Мирослав Масин
"Композиција", Непознат автор

➢ Видео вести
„Бизнисот и арбитражата во ерата на глобализација: предизвици и перспективи“
НЕОПХОДНИ СЕ ЕКОНОМСКИ МЕРКИ НАМЕНЕТИ ЗА ПОДДРШКА НА ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР
АПЕЛ ЗА НОСЕЊЕ НОВА ОДЛУКА СО КОЈА БИ СЕ СПРЕЧИЛО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЦЕНИТЕ НА МЕСОТО И МЕСНИТЕ ПРЕРАБОТКИ
НАОДИ ОД АНАЛИЗАТА ЗА ПОТРЕБАТА ОД РАБОТНА СИЛА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ КАДАР ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КОМПАНИИТЕ
Објавен првиот повик за компаниите во рамките на новата седумгодишна европска програма за истражување и развој „Хоризонт Европа“
УПИСНА ПОЛИТИКА СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРВИОТ ДЕН ОД ДВОДНЕВНАТА АКЦИЈА НА КИФ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД РЕГИОНОТ
АКТУЕЛНИ СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ ВО ТЕКСТИЛНАТА И ВО КОЖАРСКАТА ИНДУСТРИЈА
ДРЖАВАТА ДА СПРОВЕДУВА ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ЗА ТРУДОТ ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВА, А МЕНАЏИРАЊЕТО НА КОМПАНИИТЕ ДА СЕ ОСТАВИ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ – ПОРАЧАА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ
М-Р ЃОКО ТАНАСОСКИ – СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОСЕБЕН ПРИДОНЕС ВО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА СОРАБОТКАТА

➢  Аудио вести Интервју Зоран Јовановски, МакедонскоРадио1
Во соработка со медиумите