ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Актуелно / Стопанска комора на Македонија
   
Актуелно
15.05.2019 👁 Прочитано: 628

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ВО НОВИ САД


Претседателот на Владата на покраината Војводина Игор Мирович одржа состанок со преставниците на Стопанските комори на  земјите од регионот на Западен Балкан.

На состанокот кој се одржа во зградата на покраинската влада се разговараше за јакнење на меѓусебната соработка на економски план и интензивирање на регионалното поврзување, активности кои тековно се реализираат и во рамки на проектите на КИФ.

Нашата цел е преку соработката на Коморите да се зголеми и продлабочи регионалната соработка, а регионот да се отвори за нови инветсициони вложувања од трети земји бидејки Западен Балкан има огромен потенцијал, посочи Мирович.  

На состанкот присуствуваа и покраинскиот секретар за регионален развој, за  меѓународна соработка и за локална самоуправа, како и престваници од Стопанскките комори на Војводина и Србија. 

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ВО НОВИ САД

Состанокот на претседателите на Коморите од регионот се реализира за време на Новосадскиот саем за земјоделство кој се одржува до 17 мај годинава. На саемот кој има меѓуароден карактер покрај другите, како изложувачи настапуваат и македонските компании ВИПРО од Гевгелија и ЛАРС ДООЕЛ Штип.

Даниела Михајловска

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ВО НОВИ САД
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ВО НОВИ САД
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ АЗЕСКИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ САЕМ ВО НОВИ САД