TIME.MK: САД задолжени повеќе од кога било

   

www.time.mk / 13.02.2019
👁 Прочитано: 16


TIME.MK: САД задолжени повеќе од кога било

Американскиот јавен долг вчера првпат ја надмина бројката од 22 милијарди долари, соопшти американското Министерство за финансии. Моментниот јавен долг на САД изнесува 22,012 милијарди долари, што е пораст од 30 милијарди долари, само од почетокот на овој месец.

Целосната информација можете да ја превземете тука