ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Понуда и побарувачка
   
Валидност до : 15.07.2019
Држава : Украина
Област на соработка : Туризам и Угостителство
Вид на соработка : Заедничко вложување

Развојот на морскиот брег со овремени висококласни хотелски комплекси се планира на територијата меѓу селото Приморске од областа Холра Пристан и селото Лазурне од областа Скадовск на езерото Утришне. Овој проект предвидува градба на широк кеј, со делови покриени со плажи, делови наменети за спортски активности и комплекси за забава, како и за обезбедување на инженерски капацитети, трафостаници и продлабочување на езерото, конструкции за поврзувае на каналот и заштита на неговите брегови. Брегот е долг 3,5 км, а брегот на езерото Устришне е со должина од 6,5 километри. Покриеноста на планираната градежна зона е 400-500 метри. Модерните хотелски комплекси се дизајнирани со сместувачки капацитет за повеќе од 30 000 посетители во исто време. Особено внимание ќе се посвети на изградбата на рекреативните комплекси кои ќе функционираат во текот на целата година. Веќе се истражени депозитите на термални води со јод и бром со температура од 70 до 90°С. Ла Перла Азура - Заеднички инвестициски проект на локалната самоуправа на Керзон и ЈП „Компанијата Мастер Фиш“ - Област Скадовск - Совет на селото Лазурне - Површина на ресортот – 596,16 ха - 300 ха ќе бидат наменети за хотели и апартмани - 296,16 ха ќе бидат наменети за езерскиот басен - Вкупен капацитет- повеќе од 30 000 посетители во исто време 7- Хотел со зона за коцкање, зона за шопинг и забава, зона за клубови за едрење- 14,0 ха 1- Воден парк со хотел (300 соби) и шопинг центар Вкупна површина на копнениот парк – 15,0 ха 2- Хотел со апартмани и спортски комплекс – 18 ха 3- Апартмани во стил на колиби со езеро за рибарење- 14,0 ха 4- Хотел со ресторант и СПА комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 2 – Хотел со апартмани и спортски комплекс- 18,0 ха Комплекс со хотел со повеќе ката и со ниски хотели и апартмани во стил на колиби со базени и капацитети за спортски активности (тениски терени и спортски терени). 2- Хотел со апартмани и спортски комплекс – 18 ха 3- Апартмани во стил на колиби со езеро за рибарење- 14,0 ха 4- Хотел со ресторант и СПА комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 4- Хотел со ресторант и СПА Комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 7 - Хотел со зона за коцкање, зона за шопинг и забава, зона за клубови за едрење- 14,0 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 7- Хотел со зона за коцкање, зона за шопинг и забава, зона за клубови за едрење- 14,0 ха 8- Апартмани во стил на колиби и базени за пливање- 15,8 ха 4- Хотел со ресторант и СПА Комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 13 – Бунгалови, еко-село на вода- 8,0 ха 22- Пансиони во стил на колиби- 2 дела со површина од 22 ха 14- Пансиони во стил на колиби- 24,0 ха 15- Бунгалови, еко-село на вода- 8,0 ха 16- Хотел со апартмани и спортски комплекс -18 ха 17- Пансиони со базени за пливање- 18,0 ха


Контакт информации за компанијата

Контакт лице: Белинда Миноска
Телефон: ++ 389 2 3244036
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: belinda@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје