Актуелно / Стопанска комора на Македонија
   
Од компаниите
06.11.2019 👁 Прочитано: 137

Алкалоид АД Скопје со дополнително вложување во Србија


Алкалоид АД Скопје континуирано вложува во освојување на поголемо пазарно учество на постојните и нови пазари во странство. За таа цел на 21 октомври изврши дополнително вложување во Алкалоид ДОО Белград, друштво кое е 100 отсто сопственост на Алкалоид АД Скопје, по пат на зголемување на основачкиот влог, соопштија од фармацевтската компанија.

Станува збор за инвестиција вредна 1,8 милиони евра наменета за проширување на производните капацитети во производниот погон на Алкалоид во Република Србија.

Со оваа инвестиција, како што се посочува, Алкалоид АД Скопје го зајакнува своето присуство на странските пазари со цел поголемо учество на извозот во вкупните продажби на друштвото.