ЕДЕН РЕГИОН
ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Податоци за компанија-членка
   
Име на компанија: ВИТАМИНКА
Адреса: Леце Котески 23
Град: Прилеп
Општина: Прилеп
Телефон: +389(0)48 424 714; 407 444
Факс: +389(0)48 407 451
Веб адреса: www.vitaminka.com.mk
Директор: Сашо Наумоски
Дејност: Производство на двопек и бисквити; производство на конзервирани слатки и печива
Код: 10.72
Дејност NACE: По нашиот слоган "Свет на вкусови", по производната програма со широка лепеза на вкусови (слатки и солени, и кисели и лути), по програмите на производството на производи за предјадења, и за појадења, по додатоците за јадењата, по десертите, по производите за ужина, по производната програма за сите возрасти на населението, светот се повеќе не препознава, со основна стратегија да тоа и натаму се повеќе го шириме и потврдуваме, кај се' поиширока група на потрошувачи низ светот. "Витаминка" нема групи на производи посебно наменети за домашниот а посебно за странските пазари. На квалитетот на производството подеднакво се приоѓа без разлика на тоа за каде е наменето.
Капитал: Домашен
Сопственост: Мешовита
Големина: Голема