10.03.2020, ПОРАКА ОД УРЕДНИКОТ
КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!
- Во АКТУЕЛНО... КИФ - асоцијацијата на Стопанските комори од регионот на Западен Балкан, ќе одржи седница на Управниот одбор. Улогата на КИФ е да ја поттикне бизнис климата во регионот во насока на зголемување на стоковната размена со земјите од Зап...
09.03.2020, ПОРАКА ОД УРЕДНИКОТ
КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!
- Во АКТУЕЛНО, за претстојните активности и имплементација на регионалните проекти на Коморскиот инвестициски форум. За влијанието на Корона вирусот на одредени сектори во македонската економија. - Нови содржини и во ПОРАКИ ОД ЕСНАФОТ. - ЕДУКАЦИЈА И ...
06.03.2020, ПОРАКА ОД УРЕДНИКОТ
КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!
- Во АКТУЕЛНО, за влијанието на Корона вирусот на македонските компаниите и за можните негативни последици и за влијанието врз туризмот како една од дејностите кај која има првично највидливо негативно влијание и за препораките како овој сектор да би...
05.03.2020, ПОРАКА ОД УРЕДНИКОТ
КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!
- Во АКТУЕЛНО, заврши „Копаоник бизнис форум 2020“, со обраќање и на Александар Влаховиќ, иницијатор и организатор на Форумот, претседател на Сојузот на економисти на Србија. Влаховиќ упати неколку пораки: Ø Целта и улогата на Балканскиот Давос е да...
04.03.2020, ПОРАКА ОД УРЕДНИКОТ
КАЈ ДАНИ ЗА СИТЕ МААНИ!
- Во АКТУЕЛНО, за динамичната агенда на последниот ден на „Копаоник бизнис форум 2020“, на кој централна тема е четвртата индустриска револуција, можностите и придобивките од истата. Ø На Балканскиот ДАВОС, согласно актуелните состојби, панел-дискуси...