14.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Македонски Телеком организира серија бизнис вебинари посветени на дигиталните алатки
Со цел подобро запознавање со дигиталните алатки коишто им стојат на располагање на современите претприемачи, Македонски Телеком организира вебинари на кои претставниците на бизнисите ќе можат да научат нешто повеќе за нив. Преку презентирање на услу...
09.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Нова производна линија на „Макпрогрес“, нови 15 вработувања и 30 во следниот период
„Макпрогрес“ Виница разви нова линија за производство на барови со што компанијата ја надополнува палетата на производи.Од компанијата информираат дека за потребите на новата линија се вработени 15 нови работници, а во следниот период планирани се уш...
07.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Регионална академија и центар за иновации развива „Макпрогрес“ со поддршка на ЕБОР
Компанијата „Макпрогрес“ започна со проект за основање тренинг центар за обуки што ќе служи за потребите на Макпрогрес и на бизнис професионалците од регионот. Проектот е финансиран од Владата на Јапонија преку Фондот за Соработка со Европската банка...
06.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“
 Халкбанк АД Скопје од страна на светскиот финансиски магазин „Глобал Фајнанс“ (Global Finance) е прогласена за Најдобра банка за работа со население за 2020 година, соопштуваат од Банката.Како што додаваат банката е добитник и на наградата „Commerzb...
02.07.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„Шпаркасе Банка ги претстави Sparky, новиот Viber Chat асистент и Sparkasse Viber Community“
Во услови кога светот се справува со една од најголемите пандемии што досега се појавиле во човештвото, Шпаркасе Банка Македонија воведе нов канал за директна комуникација со своите нови и постојни клиенти преку официјален Viber Chat асистент „Sparky...