05.08.2020, Актуелно
И ТУРИСТИЧКИТЕ АГЕНЦИИ ДИРЕКТНО ЌЕ ГИ ПРОДАВААТ ВАУЧЕРИТЕ ЗА ТУРИЗАМ
Ваучерите за категоријата граѓани со ниски примања ќе може да ги продаваат директно од прва рака и туристичките агенции. За таа цел од денеска до 10 август 2020 година туристичките агенции ќе мора да се регистрираат на платформата „Дома си е дома“, с...
05.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор - НИКОЛА ЉУШЕВ, „МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ“ АД СКОПЈЕ
Македонски Телеком е водечки национален телекомуникациски оператор, дел од Групацијата Дојче Телеком од 2001 година. Компанијата обезбедува услуги за приватни и деловни корисници: говорни и податочни услуги преку мобилна и фиксна мрежа, интернет услу...
05.08.2020, Актуелно
ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО НА НАЈВИСОКО НИВО ЗА ШЕСТ ГОДИНИ
Само минатата недела цената на златото порасна за четири отсто во однос на претходната, а аналитичарите сметаат дека до крајот на годината да достигне неверојатни 2.300 долари за унца. Инфлаторните очекувања ја поттурнаа побарувачката за благородниот...
05.08.2020, Актуелно
Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија, оценува гувернерката Ангеловска-Бежоска во интервјуа за австралиското радио СБС и за е-магазинот „Анторис“
Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија, оценува гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во интервјуа за австралиското радио СБС и за е-магазинот „Анторис“.“Покра...
05.08.2020, Актуелно
Халкбанк АД Скопје со кампања за финансиска поддршка на угостителскиот сектор
Како дел од својата заложба за поддршка на малите бизниси погодени од корона-кризата, преку оваа кампања, која инаку ќе трае до 30 септември, сите нови или постоечки клиенти физички лица на Халкбанк, доколку станат корисник на некој од продуктите на ...
<<  1    >>