27.02.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
Координативно тело во туризмот за превенција на можни штети од Корона вирусот
Љупчо Јаневски, директор на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) Граѓаните да останат смирени, да не креваат тензии и слободно да патуваат, ако планирале, во земјите во кои нема Корона вирус, но не и во кризните подрачја. -Се надевам...
21.02.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ИТАЛИЈА ПОЗИТИВЕН ПРИМЕР ЗА СТРУКТУРНИ ПРОМЕНИ ВО ИНДУСТРИЈАЛИЗАЦИЈАТА
Партнерскиот однос со Италија ни е потребен, не само затоа што Италија е многу интересна за нас, туку и како партнер за настап на трети пазари. Но, тоа што е особено значајно, е дека оваа медитеранска земја сите овие години била водечка држава, и по ...
20.02.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
Купувачки мисии за клиенти од Блискиот Исток и Северна Африка преку Клубот на извозници
Глигор Цветанов, претседател на Клубот на извозници при Стопанската комора на Македонија и извршен директор на „Макпрогрес“ - ВиницаНовата 2020 година започна со надеж дека набрзо има можност да бидеме интегрирани во европското семејство, каде што ни...
14.02.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
СРЕДЕ СЕКОЈА ТЕШКОТИЈА ЛЕЖИ МОЖНОСТ
- ШТО СОДРЖАТ НОВИНИТЕ НА НОВИОТ ПРЕДЛОГ-ЗАКОН ЗА МЕДИЈАЦИЈА И КАКВА Е СИТУАЦИЈАТА ДО СЕГА СО БРОЈОТ НА ПРЕДМЕТИ РЕШЕНИ ПО ПАТ НА МЕДИЈАЦИЈА? Д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска, потпретседател на Стопанката комора на Македонија Новиот Предлог-закон за...
13.02.2020, ПОРАКА ОД ЕСНАФОТ
ПРОЛОНГИРАЊЕТО НА КРИЗАТА И ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА РАБОТАТА НА КИНЕСКИТЕ ФАБРИКИ - ЗАКАНА И ЗА ДОМАШНОТО ПРОИЗВОДСТВО
Виктор Мизо, генерален менаџер на „КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА“ и претседател на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство при Стопанската комора на Македонија Епидемијата од корона вирусот која започна во провинцијата Хубеи во Ки...