Тркалезна маса 20.12.2019 ФАКТОРИНГОТ КАКО АЛТЕРНАТИВЕН ИЗВОР НА ФИНАНСИРАЊЕ

Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат

Почитувани,

Проектот на УСАИД за факторинг во соработка со Стопанската комора на Македонија, Ве поканува да земете учество на претстојната тркалезна маса на тема: ,,Факторингот како алтернативен извор на финансирање“.

Проектот е насочен кон зголемување на конкурентноста на малите и средни претпријатија во Северна Македонија со проширување на нивните пазарни можности преку искористување на алтернативни извори на финансирање.

Факторингот, како алтернативен извор на финансирање го помага растот на претпријатијата преку обезбедување брз пристап до финансиски средства, подобрување на готовинскиот тек на фирмите и поефикасно развивање на истите.

На тркалезната маса детално ќе бидат презентирани:

  • Функционирањето на факторингот;
  • Трошоците за факторинг;
  • Бенефитот од факторингот за компаниите.

На настанот е предвидено да се отвори интерактивна дискусија на следниве теми:

· Ваше искуство од користење на факторингот како алтернативен начин на финансирање во последните две години;

  • Со која институција имате остварено соработка за факторинг;
  • Дали сте започнале да работите со факторинг?
  • Бенефитите за Вашата компанија од користењето на факторингот и
  • Проблеми со коишто сте се соочиле при одобрување на факторинг.

Настанот ќе се одржи на 20.12.2019 година (петок), со почеток во 11:00 часот, во Стопанската комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат.

Ве молиме, Вашето учество да го пријавите најдоцна до 19.12.2019 година (четврток), кај лицата за контакт: м-р Сања Николова, тел: +389 2 3244 091, e-адреса: sanja@mchamber.mk и м-р Ивана Крстевска, тел: +389 2 3244 051, e-адреса:ivana@mchamber.mk .

Агенда на настанот

Контакт лица:

Сања Николова
++ 389 2 3244091, M. 070 390 009

Ивана Крстевска
++ 389 2 3244051

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 20.08.2020
ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА ЕКСЕЛ 2016 (ФОРМУЛИ, ФУНКЦИИ, ПИВОТ ТАБЕЛИ И КОНТРОЛНИ ТАБЛИ) СО ПРИМЕРИ ВО МАГАЦИНСКОТО РАБОТЕЊЕ
Семинар, 24.08.2020
НАМАЛУВАЊЕ НА ПЛАТА, ОТСУСТВО ОД РАБОТА, ВРШЕЊЕ НА РАБОТА ОД ДОМА И ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ВРЗ РАБОТНИТЕ ОДНОСИ
Семинар, 26.08.2020
ОСНОВИ НА AutoCAD
Семинар, 10.09.2020
ОРГАНИЗАЦИЈА И РЕАЛИЗАЦИЈА, НА РАБОТЕЊЕТО ВО ПИСАРНИЦАТА, УПРАВУВАЊЕ СО СПИСИТЕ И АКТИТЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО ПОТРЕБИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА
Конференција, 16.09.2020
КОНФЕРЕНЦИЈА И МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - ЕЕН, 16-18 септември 2020 година, во Сараево, Босна и Херцеговина
Семинар, 18.09.2020
Практична примена на Ексел (формули, функции, пивот табели и контролни табли) со примери во магацинското работење
Online Бизнис средби, 18.11.2020
УЧЕСТВО НА „ВИРТУЕЛЕН“- БРОКЕРСКИ НАСТАН И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ НА ТЕМА: „ БЕ@СММ2020-ВМРЕЖУВАЊЕ ВО ПАМЕТНАТА ПРЕРАБОТУВАЧКА ДЕЈНОСТ 2020“