08.04.2020, АКТУЕЛНО
ПРЕПОРАКИ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОИЗВОДСТВО И ВО КЛАНИЦИ И ЗА ПАТУВАЊЕ НИЗ ЗЕМЈИТЕ СО СРЕДЕН И ВИСОК РИЗИК НА COVID-19
Владата на Република Северна Македонија, преку поединечни соопштенија достави препораки за:1. Однесување на вработените во производните капацитети кои произведуваат прехранбени производи и кланици2. Однесување на вработените во останатите производни ...
08.04.2020, АКТУЕЛНО
Во интерес на здравјето на граѓаните Стопанската комора на Македонија бара стриктна примена на законите во врска со употребата на дезинфициенси на пазарот
Во оваа вонредна состојба, кога се води голема битка за здравјето и животите на граѓаните, мора да се преземат сите можни чекори за нивна заштита. Заради тоа, мора да се обезбеди стриктна примена на законските одредби во врска со продажбата на биоцид...
07.04.2020, АКТУЕЛНО
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 07.04.2020 година

Брзиот, навремен и квалитетен проток на информации е клучен за компаниите во кризнава ситуација


Во целиот изминат период, од почетокот на кризата поради коронавирусот па наваму, Стопанск...

07.04.2020, АКТУЕЛНО
ОВОЗМОЖЕНА РАБОТА НА ФАБРИКИТЕ И ТРАНСПОРТОТ И ЗА ВРЕМЕ НА ПОСТРОГИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС, РАБОТНИЦИТЕ ЌЕ ОДАТ НА РАБОТА СО ПОСЕБНИ ДОЗВОЛИ

Владата на Република Северна Македонија, на 36-та седница, одржана на 6 април 2020 година, покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на болеста КОВИД-19 (коронави...

06.04.2020, АКТУЕЛНО
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 06.04.2020 година

Минатата недела посочивме редица компании кои ја искажаа својата општествена одговорност и на разни начини помогнаа пошироката заедница полесно да се справува со овие тешки моменти. Истовремено, упативме апел и до други компании да се придружат и ...