19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Бизнис-настани

25.01.2019 - 25.01.2019


Повик  

LETTER OF INVITATION for all interested students, graduates etc., to obtain Internships in Macedonian SME’s, related to Activity V.3 “Developing specific custom industry projects in selected DSMEs”


Reference N: 16-8/3
9.1.2019

LETTER OF INVITATION

for all interested students, graduates etc., to obtain Internships in Macedonian SME’s, related to Activity V.3 “Developing specific custom industry projects in selected DSMEs”, for a period of 10 months (1.2.2019-30.11.2019), within the budget line 6.1 Financing Internships (in Macedonian SME’s) for the Project: “Increasing the competitiveness of the domestic SMEs in order to improve their cooperation with foreign investors’ companies” - InComSMEs project

Dear Madam/Sir,

I am pleased to inform you and invite you to apply for the 10 months Internships in Macedonian SME’s for a period of 10 months (1.2.2019-30.11.2019), sending appropriate documents to the Economic Chamber of Macedonia defined in the Terms of reference

I. The complete dossier: B2. Terms of reference is attached to this letter.

The call will be placed on the project website of the Economic Chamber of Macedonia and the Faculty of Mechanical Engineering. All required documents defined into the Terms of reference should be sent to the Economic Chamber of Macedonia and to the Faculty of Mechanical Engineering by e-mail. The deadline for application is 25.1.2019.

The successful applicants will be informed by e-mail from the contracting authority, the Economic Chamber of Macedonia, within 5 working days after the deadline of the application call.

Yours sincerely,

Jadranka Arizankovska,
Economic Chamber of Macedonia
Contracting authority:
Economic Chamber of Macedonia
Str. Dimitrie Chupovski 13,
Skopje, Macedonia
Jadranka Arizankovska
T.      (+389) 23 24 40 38
E. jadranka@mchamber.mk
W. www.mchamber.mk

Bojan D. Jovanoski, PhD
Assistant Professor &
Vice-Dean for Education
Faculty of Mechanical Engineering
Ss. Cyril and Methodius University
Karpos II b.b. Skopje, 1000 Macedonia
Work: +389 (0)2 3099 407
Mobile: +389 (0)70 28 67 89
E. bojan.jovanoski@mf.edu.mk
W. https://www.mf.ukim.edu.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Јадранка Аризанковска
Тел: ++ 389 2 3244038 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: jadranka@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права