20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

20.09.2018 (Бизнис средби)
МАКЕДОНСКО-АВСТРИСКИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ - 20.09.2018 СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

24.09.2018 (Семинар)
ОБВРСКА ЗА ИСПЛАТА НА ДИВИДЕНДА СО ОСВРТ НА ПРЕСМЕТКА, НАЧИН НА ИСПЛАТА, ДАНОЧЕН И СМЕТКОВОДСТВЕН ТРЕТМАН

25.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

26.09.2018 (Семинар)
ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

27.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

27.09.2018 (Конференција)
Конференција за отпочнување на ЕУ проект на тема: „Пазарно ориентирани вештини за одржливо енергетски ефикасно градење“ (TRAINEE)

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

07.12.2010


Превземени вести  

Одржан семинар на АЦИ Македонија - „ЛИЦЕ ВО ЛИЦЕ, БАНКАРСКИТЕ ДИЛЕРИ И КОМПАНИИТЕ“        Во просториите на Стопанската комора на Македонија, АЦИ Македонија Здружение на финаниски пазари, на 6.12.2010 година, организираше еднодневен панел-семинар на тема: “ЛИЦЕ В ЛИЦЕ, банкарските дилери и компаниите”
На  семинарот беа   проследени неколку стручни презентации од  Дарко Стојковски, SPARKASSE Банка АД- Скопје, член на Извршниот одбор на АЦИ Македонија и  Бојан Цветановски, НЛБ Тутунска банка АД – Скопје, член на Надзорниот  одбор на АЦИ Македонија.


      Преку  отворена конструктивна панел-дискусија се дискутираше за следните теми:
     1. Девизен пазар (констатации, прашања, континуитет, прогрес...);
     2. Дополнителни можности при тргувањето (проширување на гледиштата во однос на користење на корисни финансиски инструменти) - технички аспекти, правна рамка и целосен финансиски третман;
     3. Дискусија со повод (нови законски и подзаконски решенија, комбинирани области, потреби и сл.);
    4. Предлог-план - конструктивна дискусија, како идејна насока за наредни активности на АЦИ Македонија ЗФП, во интерес и за потребите на клиентите (презентации, семинари, работилници...).
      На овој семинар учествуваа претставници од финансиските оддели од компаниите и оперативни претставници од деловните банки (Тreasury - Одделите за тргување со финаниски инструменти: девизен пазар, депозити, записи и слично),  како активни членови на АЦИ Македонија).
      Идејата за ваков тип на семинар е  да се оствари конструктивна панел-дискусија за тековните, стратешките и регулативните потреби, согласно тематиката.  Целта е олеснување на оперативното работење и поттик за развој на финансискиот пазар во смисла на воведување и користење на нови финансиски инструменти.
      

                                                                        Анита Митревска 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права