ОД КОМПАНИИТЕ 06.07.2020
👁 Прочитано:26.10.2020,
ЕВРОКОДОВИТЕ - УСЛОВ ЗА ПОКОНКУРЕНТНО МАКЕДОНСКО ГРАДЕЖНИШТВО НА ЕВРОПСКИТЕ ПАЗАРИ
          - Во септември годинава нашата држава ги усвои Еврокодовите кои претставуваат технички прописи и стандарди од Европската Унија за проектирање и градење на градежни конструкции, и истите се внесени во Правилникот за стандарди и нормативи за ...
22.10.2020,
ИСТРАЖУВАЊЕТО И РАЗВОЈОТ - ДВИГАТЕЛИ НА УСПЕШНА КОМПАНИЈА
Стопанската комора на Македонија како партнер во Проектот за изготвување на смарт-специјализација, реализира работна средба во компанијата „Раде Кончар – Контактори и релеи“, каде се разговараше за предизвиците со кои се соочува електроиндустријата к...
19.10.2020,
Американската амбасадорка Кејт Брнз во работна посета на „Алкалоид“
Делегација од Амбасадата на Соединетите Американски Држави предводена од нејзината екселенција, Амбасадорката Кејт Мери Брнз оствари работна посета на „Алкалоид“ АД Скопје.За време на посетата, високите дипломатски претставници беа запознаени со резу...
16.10.2020,
„ВИТАМИНКА“ ОБЕЗБЕДИ ПРИСТАП ДО ПЛАТФОРМА ЗА ПОМОШ ПРИ ОНЛАЈН УЧЕЊЕ ЗА ДЕЦАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ
Со цел олеснување на образовниот процес, „Витаминка“ за своите вработени кои имаат деца вклучени во онлајн наставата, обезбеди премиум пакети (претплати) за пристап до JetMinds.org-првата и најнапредна едукативна платформа во државата.Од самиот поч...
15.10.2020,
„ВАРДАР ДОЛОМИТ“: КВАЛИТЕТ ПРЕПОЗНАЕН ВО СВЕТОТ НА ЦРНАТА И ОБОЕНАТА МЕТАЛУРГИЈА
Стопанската комора на Македонија како партнер во рамки на Проектот за изготвување на стартегија за смарт специјализација реализира работна средба со Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит“ од Гостивар, една од водечките европски компании во произ...
15.10.2020,
Хотелот „Молика“ и Ски-центарот „Копанки“ се подготвуваат за зимската сезона
Работна посета на хотелот „Молика“ и Ски-центарот „Копанки“ беше реализирана во текот на викендот од страна на генералниот директор на АД „ЕСМ“, Васко Ковачевски и претставници на РЕК - Битола, „Елемтурс“ и на фирмата-ќерка на „ЕСМ“, „ФОД“ - Битола. ...
13.10.2020,
РЕНОВА Е БРЕНД ДОМА И ВО РЕГИОНОТ
Ренова како една од водечките компании во секторот за производство на градежни материјали постојано инвестира во модернизација и стандардизација на своето производство во насока на проширување на својот производен асортиман во делот на завршни фасадн...
13.10.2020,
"ДМ" ГИ НАГРАДИ ВРАБОТЕНИТЕ И СО ПО 9000 ДЕНАРИ
И покрај 14 редовни плати кои на своите вработени ги исплаќа во текот на годината, сите вработени во компанијата „DM DROGERIE MARKT" во Македонија на почетокот на октомври добија награда, вонреден бонус во износ од 9.000 денари.Со овој гест компанија...
09.10.2020,
Работна посета на „ИГМ Трејд“
Стопанската комора на Македонија реализираше работна посета на компанијата „ИГМ Трејд“ – Кавадарци. За потенцијалните предизвици и развојните можности на компанијата разговаравме со Александар Гечев, сопственик и раководител на „Алпос металургија“ од...
09.10.2020,
Донирана комора за тестирање за Ковид - 19 во Центарот за јавно здравје Струмица од страна на Еуромакс Ресоурцес
Центарот за јавно здравје во Струмица се опреми со комора со која ќе прави брза анализа на земените тестови за Ковид – 19 во својата лабораторија, што овозможува примероците за тестирање да не се праќаат во акредитираните лаборатории во Скопје, туку ...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015