02.09.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ГЕРМАНИЈА ВЕТИ ПОДДРШКА ЗА ЗАПАДЕН БАЛКАН
За време на своето претседателство со Советот на Европската унија, Германија ќе ја поддржи регионалната економска интеграција и воспоставувањето на посилна рамка за соработка меѓу Западен Балкан и Европската унија. Ова беше заклучокот на видео-конфер...
30.07.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ЧАДЕЖ: КИФ ФОРМИРА ДЕЛОВЕН СОВЕТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗА ОЛЕСНУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО
Претседателот на Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан, Марко Чадеж, најави дека заедничката асоцијација која ги соединува сите шест национални комори од земјите од Западен Балкан и претставува над 400.000 претпријатија од регионот, ќе форм...
16.07.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Коморскиот инвестициски форум повикува на поддршка за економиите на Западен Балкан
Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан ги повика Владите од регионот, Европската Унија и сите меѓународни организации вклучени во процесот на воспоставување на функционална регионална економска област (РЕО) да се забрза создавањето на заедни...
18.06.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ИНТЕРАКТИВЕН ПОРТАЛ НА ЕУ ЗА ИНФОРМАЦИИ ПОВРЗАНИ СО ПАТУВАЊЕТО ВО ДРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ
Европската унија објави интерактивен портал, на кој се достапни сите информации поврзани со патувањето во државите-членки на ЕУ во процесот на повторно отварање на границите и укинувањето на ограничувањата кои беа воведени како резултат на пандемијат...
20.05.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
КИФ СО ЗАЕДНИЧКИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРОНА КРИЗАТА
м-р Антони Пешев, претседавач на Собранието на Стопанската комора на МакедонијаДодека целокупната македонска јавност е окупирана со прашањето за избори: избори да, избори не, избори сега, избори наесен, прашања кои излегуваат од доменот на нашата реа...
07.05.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Недвосмислена поддршка за европската перспектива на регионот на Западен Балкан
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаОвогодинешниот Самит „ЕУ-Западен Балкан“ се одржа на 6 мај 2020 година, како видео-конференција на којашто домаќин беше Република Хрватска. Лидерите на ЕУ постигнаа согласност за...
23.04.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Палмер - Чадеж: Регионалната соработка во Западен Балкан никогаш не била поважна
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаЗајакнување на регионалната економска соработка и интеграција, забрзување на создавање заедничка економска област на Западен Балкан и подлабока интеграција на регионот во правнио...
06.04.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ДНЕВНО ОБРАЌАЊЕ 06.04.2020 година

Минатата недела посочивме редица компании кои ја искажаа својата општествена одговорност и на разни начини помогнаа пошироката заедница полесно да се справува со овие тешки моменти. Истовремено, упативме апел и до други компании да се придружат и ...

30.03.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ТРАНСПОРТНИТЕ ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗАПОЧНУВА СО ПРИМЕНА

Владата на Република Северна Македонија, прва помеѓу државите од регионот на Западен Балкан, ја поддржа Иницијативата за воведување на т.н. зелени коридори на подрачјето на Западен Балкан, и нивно поврзување со зелените коридори воспоставе...

27.03.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ-ИНФОРМАЦИИ ЗА COVID 19 ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
Коморскиот инвестициски форум, во соработка со  шесте комори од регионот на Западен Балкан (Стопанската комора на Македонија, Унијата на стопански комори на Албанија, Комората за надворешна трговија на Босна и Херцеговина, Стопанската комора на Црна ...
<<  <  1    >  >>