18.06.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ИНТЕРАКТИВЕН ПОРТАЛ НА ЕУ ЗА ИНФОРМАЦИИ ПОВРЗАНИ СО ПАТУВАЊЕТО ВО ДРЖАВИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ
Европската унија објави интерактивен портал, на кој се достапни сите информации поврзани со патувањето во државите-членки на ЕУ во процесот на повторно отварање на границите и укинувањето на ограничувањата кои беа воведени како резултат на пандемијат...
20.05.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
КИФ СО ЗАЕДНИЧКИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА БОРБА ПРОТИВ КОРОНА КРИЗАТА
м-р Антони Пешев, претседавач на Собранието на Стопанската комора на МакедонијаДодека целокупната македонска јавност е окупирана со прашањето за избори: избори да, избори не, избори сега, избори наесен, прашања кои излегуваат од доменот на нашата реа...
08.05.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ДИСКУСИЈА ЗА ЕКОНОМСКИТЕ МЕРКИ НА ВЛАДАТА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КОРОНА ВИРУСОТ
Советот на странски инвеститори одржа „онлајн“-седница на Управниот одборСоветот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија, во услови на вонредни мерки го приспособи своето работење преку примена на софистицирани дигитални технолог...
07.05.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Недвосмислена поддршка за европската перспектива на регионот на Западен Балкан
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаОвогодинешниот Самит „ЕУ-Западен Балкан“ се одржа на 6 мај 2020 година, како видео-конференција на којашто домаќин беше Република Хрватска. Лидерите на ЕУ постигнаа согласност за...
23.04.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Палмер - Чадеж: Регионалната соработка во Западен Балкан никогаш не била поважна
м-р Сања Николова,стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаЗајакнување на регионалната економска соработка и интеграција, забрзување на создавање заедничка економска област на Западен Балкан и подлабока интеграција на регионот во правнио...