Mjedisi i Biznesit

Pa pagese Qasja ne treg
Duty - qasje te lire ne nje treg prej mbi 650 milion konsumatoreve permes tre shumepalesh: MSA (Marreveshja e Stabilizim Asociimit), te EFTA-s (Zvicer, Norvegji, Islanda dhe Lihtenshtajni) dhe CEFTA (Maqedoni, Shqiperi, Moldavi, Kroaci, Serbi, Mal i Zi, Bosnje dhe Hercegovine dhe Kosove) dhe dy bilateral (Turqi dhe Ukraine) e Tregtise se Lire Agreement.Macedonia ka qene nje anetare e Organizates Boterore te Tregtise (OBT) qe nga 2003.

Taksat dhe Tarifat e uleta
Me te ulet banese Normat e tatimit mbi te ardhurat e korporatave dhe personale Maqedonia eshte bere kohet e fundit nje qiell te taksave ne Europe. Qeveria e re futi nje takse te sheshte prej 10% per te ardhurat e korporatave dhe personale. Me reformat e fundit ekonomike, Maqedonia ka krijuar paketen me terheqese te taksave ne Europe.

Excellent Pozita Gjeo-Strategjik
Mallrat dorezuar brenda nje dite ne Europen Qendrore dhe Lindore dhe Turqi, dhe maksimum dy ditet ne Evropen Perendimore.

Kompania Regjistrimi
Sistemi One-stop-shop per regjistrimin e kompanise brenda 4 oreve.

Infrastruktura e shkelqyer
Infrastruktura Wireless kombetar shtylla kurrizore, sistem dixhital te telekomunikacionit, rrjetit autostrade te gjere, dy aeroportet nderkombetare me lidhje te rregullta ne qendrat kryesore te transportit te Evropes.

Ne dispozicion punetore te kualifikuar
Nje i ri (41,5% nen moshen 30) dhe fuqi punetore te arsimuar me nje pune te forte etike dhe te shkelqyer rekord marredhenieve.

Aftesi te shkelqyera te gjuheve te huaja
Anglisht e folur gjeresisht, frengjisht dhe gjermanisht ngulitur ne sistemin arsimor, gjuhet rajonale ne perdorim te gjere.


 

Anetari i shkelqyer mbrojtes

Mbrojtes Anetaret Premium

Anetaret mbrojtes

Argjend anetaret mbrojtes

Partneret

Institucionet e shtetit

Institucionet nderkombetare

@2008 Oda Ekonomike e Maqedonisë, të gjitha të drejtat e rezervuara