23.01.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: ИНТЕГРАЦИЈА НА МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈАТА СО ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

25.01.2019 (Семинар)
МАРКЕТИНГ ТРЕНДОВИ И АЛАТКИ ЗА 2019 ГОДИНА - КАКО ДА БИДЕТЕ ВО ЧЕКОР СО СВЕТСКИОТ НАПРЕДОК?

25.01.2019 (Повик)
LETTER OF INVITATION for all interested students, graduates etc., to obtain Internships in Macedonian SME’s, related to Activity V.3 “Developing specific custom industry projects in selected DSMEs”

29.01.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

29.01.2019 (Семинар)
Задолжителни елементи на договорот за вработување, можност за измена на договорот за вработување во делот на плата, работни задачи, забрана за работа на работодавачот, заштита од мобинг преку инспекциски надзор

30.01.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА И РАЗВОЈ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ –КРЕИРАЊЕ НА ДОДАДЕНА И УПОТРЕБЛИВА ВРЕДНОСТ ЗА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

30.01.2019 (Семинар)
ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ, ВЕШТИНИ И ОРГАНИЗАЦИЈА – ПРЕДУСЛОВ ЗА УСПЕШНА КОМПАНИЈА

31.01.2019 (Семинар)
ТЕЛЕФОНСКА ПРОДАЖБА (TELESALES)

31.01.2019 (Семинар)
Најнови измени на Законот за јавни набавки - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

01.02.2019 (Семинар)
Планирање, анализа, организација и реализација на работењето во писарница, преку управување со списите и актите во согласност со потребите на организацијата

14.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар:DATA MINING КОНЦЕПТИ И ТЕХНИКИ КАКО ОСНОВА НА БИЗНИС АНАЛИЗА

19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

19.02.2019 (Тренинг обука)
Дводневна обука на тема:СТРАТЕГИСКО ПЛАНИРАЊЕ СО ПРИМЕНА НА SWOT МАТРИЦА И КАРТАТА НА ВРАМНОТЕЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ (КВР)

21.02.2019 (Семинар)
Најнови измени на Законот за јавни набавки - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Бизнис-настани

28.10.2015 - 29.10.2015


Бизнис средби Скопје,  Македонија

БИЗНИС-ДЕЛЕГАЦИЈА ОД Р. СРБИЈА ВО ПОСЕТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА, Скопје, Република Македонија


БИЗНИС-ДЕЛЕГАЦИЈА ОД Р. СРБИЈА ВО ПОСЕТА
НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

28-29 октомври 2015 година во Скопје, Република Македонија
     (Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат)


Почитувани,

     Со цел унапредување и интензивирање на економската соработка меѓу  Република Македонија и Република Србија, Стопанската комора на Србија со бизнис-делегација, ќе ја посети Стопанската комора на Македонија, при што ќе бидат организирани деловни средби меѓу македонски и српски компании од текстилната и кожарската индустрија.

     Официјалната посета на бизнис-делегацијата е во насока на натамошно градење односи на економска поврзаност и кооперативност, врз основа на географската близина и комплементарноста на стопанствата со цел продлабочување на досегашната соработка.

     Во работната програма на планираната посета, ќе биде ставен акцент на разгледување на можностите за унапредување на трговската соработка и интензивирање на партнерските релации во областа на текстилната и кожарската индустрија, како и комплементарните индустриски гранки. 

     На деловните средби српските и македонските компании ќе имаат можност:
- да стапат во директен контакт со потенцијални партнери и да склучат нови партнерства и нови форми на соработка;
- да разменат сопствени знаења и искуства од досегашната работа во индустријата на домашниот и на странскиот пазар.

     Деловните средби ќе се одржат на 28 октомври 2015 година (среда), со почеток во 11:00 часот, во Стопанската комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат.

     Бизнис-делегацијата од Р. Србија  ќе престојува во Македонија и на 29 октомври 2015 година, при што би можело да се организира и директна посета, доколку некоја од заинтересираните македонски компании не е во можност да присуствува на деловните средбите закажани за 28 октомври 2015 година, во Стопанскат комора на Македонија.

     Македонските компании кои сакаат да учествуваат на деловните средби, своето учество можат да го пријават најдоцна до 26 октомври 2015 година (понеделник), за да можат да се обезбедат соодветни партнери.

     Ве молиме, за Вашиот интерес да не` информирате преку пополнување на пријавниот лист даден во прилог.

Контакт-лица:
Сања  Николова, тел. + 389 2 3244-091, e-адреса: sanja@mchamber.mk и
Сашо Деспотоски, тел. +389 2 3244-089, е-адреса: saso@mchamber.mk

Прилог:
- Пријавен лист.


   


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk

Контакт: Сашо Деспотоски
Тел: ++ 389 2 3244089
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: saso@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права