23.01.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: ИНТЕГРАЦИЈА НА МАРКЕТИНГ СТРАТЕГИЈАТА СО ОПШТЕСТВЕНАТА ОДГОВОРНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

25.01.2019 (Семинар)
МАРКЕТИНГ ТРЕНДОВИ И АЛАТКИ ЗА 2019 ГОДИНА - КАКО ДА БИДЕТЕ ВО ЧЕКОР СО СВЕТСКИОТ НАПРЕДОК?

25.01.2019 (Повик)
LETTER OF INVITATION for all interested students, graduates etc., to obtain Internships in Macedonian SME’s, related to Activity V.3 “Developing specific custom industry projects in selected DSMEs”

29.01.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

29.01.2019 (Семинар)
Задолжителни елементи на договорот за вработување, можност за измена на договорот за вработување во делот на плата, работни задачи, забрана за работа на работодавачот, заштита од мобинг преку инспекциски надзор

30.01.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА И РАЗВОЈ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ –КРЕИРАЊЕ НА ДОДАДЕНА И УПОТРЕБЛИВА ВРЕДНОСТ ЗА ОРГАНИЗАЦИИТЕ

30.01.2019 (Семинар)
ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ, ВЕШТИНИ И ОРГАНИЗАЦИЈА – ПРЕДУСЛОВ ЗА УСПЕШНА КОМПАНИЈА

31.01.2019 (Семинар)
ТЕЛЕФОНСКА ПРОДАЖБА (TELESALES)

31.01.2019 (Семинар)
Најнови измени на Законот за јавни набавки - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

01.02.2019 (Семинар)
Планирање, анализа, организација и реализација на работењето во писарница, преку управување со списите и актите во согласност со потребите на организацијата

14.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар:DATA MINING КОНЦЕПТИ И ТЕХНИКИ КАКО ОСНОВА НА БИЗНИС АНАЛИЗА

19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

19.02.2019 (Тренинг обука)
Дводневна обука на тема:СТРАТЕГИСКО ПЛАНИРАЊЕ СО ПРИМЕНА НА SWOT МАТРИЦА И КАРТАТА НА ВРАМНОТЕЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ (КВР)

21.02.2019 (Семинар)
Најнови измени на Законот за јавни набавки - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Бизнис-настани

22.10.2015 - 23.10.2015


Конференција Златибор,  Србија

КОНФЕРЕНЦИЈА - „Кон одржлив транспорт 2015“, Златибор, Р. Србија


ПОКАНА

за присуство на Конференцијата


„Кон одржлив транспорт 2015“

22 - 23 октомври 2015 година


Хотел „Мона“
Златибор, Р. Србија


     Стопанската комора на Македонија во соработка со Intico doo. и Агенцијата TransportLog од Република Србија, ве канат да ја посетите овогодинешнaта Конференција за транспорт и логистика „Кон одржливиот транспорт 2015", што ќе се одржи на 22 и 23 октомври 2015 година во Хотел „Мона“, Златибор, Р. Србија. Овогодинешната конференција е во организација на Здружението за  транспорт и логистика „TRANSPORTLOG“. Oваа година се очекува присуство на повеќе од 200 учесници од регионот.

     Конференцијата е пред се` наменета за сите заинтересирани правни и физички лица кои секојдневно се соочуваат со предизвици во транспортот и логистиката:

• менаџери и транспортни компании;
• менаџери за логистика и  транспорт;
• менаџери за набавка;
• дилери на автомобили, горива, резервни делови, гуми, средства за подмачкување, раководители на услуга за одржување на автомобилите;
• менаџери на компании за отстранување и преработка на отпад;
• раководители на компании во сите индустрии;
• претставници на осигурителни компании и други финансиски институции;
• претставници на државните институции и локалната самоуправа;
• претставници на професионални здруженија;
- претставници на образовни институции и
- други учесници на пазарот за  транспорт и логистика.

     Темите опфатени на овогодинешната конференција се:
• Примената на информатичките системи во транспортот и логистиката;
• Трендови во развојот на патниот транспорт;
• Организирање на работното време на возачите;
• Дистрибуција на стоки;
• Релокација на транспортните и логистички процеси во бизнис-системите (аутсорсинг во дистрибуција на стоки; аутсорсинг активности за возни патркови);
• Процесот на јавни набавки во транспортот и логистика; набавки и аутсорсинг;
• Управување со возен парк;
• Управување со трошоците во превозот;
• Тркалезна маса: Решавање на постојните проблеми во транспортот, логистиката и возните паркови.

     Целите на Конференцијата се:
• собир на експерти кои секојдневно се соочуваат со предизвици во транспортот и логистиката;
• информации за актуелните проблеми и можни пристапи за нивно решавање;
• директна размена на искуства;
• запознавање со тековните производи и услуги во патниот  транспорт и логистика.

     *Посетителот ги покрива патните и организационите трошоци кон Комората (за членки на Комората 1.500 денари со вклучен ДДВ по компанија, а за нечленки 3.000 денари со вклучен  ДДВ по компанија).


Стопанската комора на Македонија ги поканува сите заинтересирани македонски компании да се пријават за посета на Конференцијата со пополнување на пријавниот лист, најдоцна до 13.10.2015 година (понеделник).

     За подетални информации во врска со настанот, ве молиме погледнете ги документите во прилог или контактирајте со Сања Николова, телефон:+ 389 322 44 091, е-адреса: sanja@mchamber.mk .

 

 

 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права