19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Понуда/Побарувачка


Тип:
Понуда
Датум на внес : 15.01.2019
Валидност до: 15.07.2019
Краток опис : - Заеднички инвестициски проект на локалната самоуправа на Керзон и ЈП „Компанијата Мастер Фиш“
Опширен опис : Развојот на морскиот брег со овремени висококласни хотелски комплекси се планира на територијата меѓу селото Приморске од областа Холра Пристан и селото Лазурне од областа Скадовск на езерото Утришне. Овој проект предвидува градба на широк кеј, со делови покриени со плажи, делови наменети за спортски активности и комплекси за забава, како и за обезбедување на инженерски капацитети, трафостаници и продлабочување на езерото, конструкции за поврзувае на каналот и заштита на неговите брегови. Брегот е долг 3,5 км, а брегот на езерото Устришне е со должина од 6,5 километри. Покриеноста на планираната градежна зона е 400-500 метри. Модерните хотелски комплекси се дизајнирани со сместувачки капацитет за повеќе од 30 000 посетители во исто време. Особено внимание ќе се посвети на изградбата на рекреативните комплекси кои ќе функционираат во текот на целата година. Веќе се истражени депозитите на термални води со јод и бром со температура од 70 до 90°С. Ла Перла Азура - Заеднички инвестициски проект на локалната самоуправа на Керзон и ЈП „Компанијата Мастер Фиш“ - Област Скадовск - Совет на селото Лазурне - Површина на ресортот – 596,16 ха - 300 ха ќе бидат наменети за хотели и апартмани - 296,16 ха ќе бидат наменети за езерскиот басен - Вкупен капацитет- повеќе од 30 000 посетители во исто време 7- Хотел со зона за коцкање, зона за шопинг и забава, зона за клубови за едрење- 14,0 ха 1- Воден парк со хотел (300 соби) и шопинг центар Вкупна површина на копнениот парк – 15,0 ха 2- Хотел со апартмани и спортски комплекс – 18 ха 3- Апартмани во стил на колиби со езеро за рибарење- 14,0 ха 4- Хотел со ресторант и СПА комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 2 – Хотел со апартмани и спортски комплекс- 18,0 ха Комплекс со хотел со повеќе ката и со ниски хотели и апартмани во стил на колиби со базени и капацитети за спортски активности (тениски терени и спортски терени). 2- Хотел со апартмани и спортски комплекс – 18 ха 3- Апартмани во стил на колиби со езеро за рибарење- 14,0 ха 4- Хотел со ресторант и СПА комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 4- Хотел со ресторант и СПА Комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 7 - Хотел со зона за коцкање, зона за шопинг и забава, зона за клубови за едрење- 14,0 ха 6- Хотел со кино сали, комплекс за забава, можности за едрење и СПА центар – 13,9 ха и 13,4 ха 7- Хотел со зона за коцкање, зона за шопинг и забава, зона за клубови за едрење- 14,0 ха 8- Апартмани во стил на колиби и базени за пливање- 15,8 ха 4- Хотел со ресторант и СПА Комплекс (340 соби)- 11,6 ха 5- Хотел со апартмани во стил на колиби, со можности за едрење и СПА центар- 12,8 ха 13 – Бунгалови, еко-село на вода- 8,0 ха 22- Пансиони во стил на колиби- 2 дела со површина од 22 ха 14- Пансиони во стил на колиби- 24,0 ха 15- Бунгалови, еко-село на вода- 8,0 ха 16- Хотел со апартмани и спортски комплекс -18 ха 17- Пансиони со базени за пливање- 18,0 ха
Вид на соработка: Заедничко вложување
Област на соработка : Туризам и Угостителство
Клучни зборови: хотел
Понудата се однесува на: Сите земјиКонтакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Белинда Миновска
Тел: ++ 389 2 3244036 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: belinda@mchamber.mk

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права