19.10.2020, Актуелно
Американската амбасадорка Кејт Брнз во работна посета на „Алкалоид“
Делегација од Амбасадата на Соединетите Американски Држави предводена од нејзината екселенција, Амбасадорката Кејт Мери Брнз оствари работна посета на „Алкалоид“ АД Скопје.За време на посетата, високите дипломатски претставници беа запознаени со резу...
19.10.2020, Актуелно
ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ НИЗ ПРИЗМА НА БОЛЕДУВАЊЕ, БРЕМЕНОСТ, РАЃАЊЕ И МАЈЧИНСТВО КАКО ОСНОВИ ЗА ИСПЛАЌАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ
Во чекор со променливите потреби на деловните субјекти, наметнати од интензивните и чести регулативни промени, предизвикани поради здравствено-економска криза и Пандемијата Ковид-19, за кои пак неопходна е брза адаптација, Стопанската комора на Макед...
16.10.2020, Актуелно
„ВИТАМИНКА“ ОБЕЗБЕДИ ПРИСТАП ДО ПЛАТФОРМА ЗА ПОМОШ ПРИ ОНЛАЈН УЧЕЊЕ ЗА ДЕЦАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ
Со цел олеснување на образовниот процес, „Витаминка“ за своите вработени кои имаат деца вклучени во онлајн наставата, обезбеди премиум пакети (претплати) за пристап до JetMinds.org-првата и најнапредна едукативна платформа во државата.Од самиот поч...
16.10.2020, Актуелно
ИЗВОЗ ВО ВРЕМЕ НА КОВИД-19
Светската трговија беше ставена пред нов предизвик изминатиот период, а глобалната пандемија дополнително се рефлектираше врз работењето на извозно ориентираните компании, нарушувајќи ги годишните планови на компаниите и присуството на трети пазари.П...
16.10.2020, Актуелно
Одржан „онлајн“ семинар во организација на Стопанската комора на Македонија на тема: ВРШЕЊЕ ВИДЕО НАДЗОР СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ И ПРЕКРШОЧНИ ОДРЕДБИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ИСТИОТ
Видео надзорот станува се’ поприсутен во секоја организација. Опремата што се користи за мониторирање и надзор е лесно достапна и се’ пософистицирана, софтверите овозможуваат покомплексна обработка на податоци, а технологијата што се користи резултир...
15.10.2020, Актуелно
„ВАРДАР ДОЛОМИТ“: КВАЛИТЕТ ПРЕПОЗНАЕН ВО СВЕТОТ НА ЦРНАТА И ОБОЕНАТА МЕТАЛУРГИЈА
Стопанската комора на Македонија како партнер во рамки на Проектот за изготвување на стартегија за смарт специјализација реализира работна средба со Ремзи Абдулаи, директор на „Вардар Доломит“ од Гостивар, една од водечките европски компании во произ...
15.10.2020, Актуелно
ОДРЖАНА „ОН-ЛАЈН“ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА НАЈНОВИТЕ ФИНТЕК-ТРЕНДОВИ НА ЛИТВАНСКИОТ ПАЗАР
Во рамките на Твининг-проектот „Јакнење на институционалниот капацитет на Народна банка на Република Северна Македонија“, во кој учествуваат повеќе централни банки од Европскиот систем на централни банки (ЕСЦБ), заради заедничко согледување на најнов...
15.10.2020, Актуелно
Хотелот „Молика“ и Ски-центарот „Копанки“ се подготвуваат за зимската сезона
Работна посета на хотелот „Молика“ и Ски-центарот „Копанки“ беше реализирана во текот на викендот од страна на генералниот директор на АД „ЕСМ“, Васко Ковачевски и претставници на РЕК - Битола, „Елемтурс“ и на фирмата-ќерка на „ЕСМ“, „ФОД“ - Битола. ...
15.10.2020, Актуелно
Работна средба на раководството на Групацијата на пазари со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски
На средбата што беше остварена на иницијатива на Групацијата на пазарите во рамки на Стопанската комора на Македонија со министерот Милевски се дискутираше за тековните проблеми на пазарите предизвикани пред се’ од корона кризата и за начините како д...
15.10.2020, Актуелно
СЕ’ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА АРХИВСКОТО РАБОТЕЊЕ - КАКО ДА ИЗГОТВИТЕ ПЛАН И ЛИСТА НА АРХИВСКИ ЗНАЦИ СО РОКОВИ НА ЧУВАЊЕ
Во услови на пандемија од КОВИД-19 работењето во организациите продолжува поради приемот на документи кои се доставуваат секојдневно. За обезбедување непрекинато работење, од особено значење е приемот и движењето на документите во една организација, ...
<<  <  1    >  >>