КАРГО АВИО ТРАНСПОРТОТ НА РАСПОЛАГАЊЕ ЗА НАБАВКА НА СУРОВИНИ

   

👁 Прочитано: 2606


КАРГО АВИО ТРАНСПОРТОТ НА РАСПОЛАГАЊЕ ЗА НАБАВКА НА СУРОВИНИ

Зоран Крстевски, претседател на Здружение на сообраќајот (Тав Македонија)

- Во однос на сообраќајот потребни се олеснувања од аспект на царината и на процедурите. Авиосообраќајот е запрен - нешто што внимателно го градевме како соработка и партнерство со странски оператори сега наеднаш запре, што придонесе за невидени штети во економијата. Сепак за бизнисот и компаниите стои апелот дека карго авио транспортот е во функција и на располагање за набавка на суровини.