27.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Поголем пласман на домашните производи - ветер во грб за сите нас
Слободан Кутревски, првиот извршен директор на ПЕКАБЕСКОДел од пораките во Интервју за InstoreРаботењето на „Пекабеско“ во изминатиов период, од јануари до април, во кој се појави пандемијата се карактеризира по тоа што вкупната финансиска реализациј...
27.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
IQOS конечно во Македонија
Иновативниот уред IQOS (ајкос) кој направи револуција во тутунската индустрија од денеска е во продажба во Македонија.IQOS е електронски уред кој го загрева, но не го гори тутунот. Бидејќи се избегнува процесот на согорување, при неговото користење с...
23.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
Донација од „Пакомак“ за ЈП Охридски комуналец
Компанијата „Пакомак“ на ЈП Охридски комуналец му донира 10 жолти метални игло контејнери од 1,5 m3 со бетонски фундамент за ПЕТ и Ал лименки и 100 зелени канти од 140 литри за собирање на мешан отпад од пакување од куќи.Жолтите метални игло контејне...
22.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
„Виталиа“ инвестира во еколошки производен објект, нови 50 работни места
Компанијата „Виталиа“ ја отпочна реализацијата на инвестицискиот проект за изградба на целосно нов објект од над 700 квадратни метри. Како резултат на овие активности, ќе се создадат услови за отворање на речиси 50 нови работни места што ќе опслужува...
21.05.2020, ОД КОМПАНИИТЕ
ЕВН донираше медицинска опрема за старата градска болница во Скопје
ЕВН Македонија донираше 13 перфузори и инфузиони пумпи за оддделот за интeнзивна нега во Универзитетска клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски“ од Скопје.Оваа медицинска опрема, како што велат од компанијата, се користи за правилно и прецизно...