28.05.2018 (Семинар)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

29.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ПЛАТА И ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ДРУГИ НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

29.05.2018 (Семинар)
Организација на логистичка поддршка, контрола на работните активности и планови, управување со call центри, телефонска продажба и cold calls, агентска продажба и унапредување на комуникациски канали

30.05.2018 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

31.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЗАЛИХИ – МОДЕЛИ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЗАЛИХИ

11.06.2018 (Саем)
САЕМ ЗА ГРАДСКО ПЛАНИРАЊЕ, УРЕДУВАЊЕ И ГРАДСКА ЧИСТОТА „TECMA 2018“

11.06.2018 (Семинар)
АНАЛИЗА НА МРЕЖНИОТ СООБРАЌАЈ СО ПОМОШ НА АЛАТКАТА WIRESHARK

12.06.2018 (Семинар)
ДИГИТАЛЕН ПР – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО ВРЕДНОСТ

12.06.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ во рамки на "CeBIT", 12-15 јуни 2018 Хановер, Германија

12.06.2018 (Форум)
„MINEX EUROPE 2018“- 3. ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА РУДАРСТВО И ИСТРАЖУВАЊЕ - 12-14.06.2018 СКОПЈЕ

13.06.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:RBT-RISK BASED THINKING - УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА АНАЛИЗИ/РАЗМИСЛУВАЊА ЗА МОЖНИ РИЗИЦИ

19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

07.12.2010


Соопштенија  

Одржан семинар на АЦИ Македонија - „ЛИЦЕ ВО ЛИЦЕ, БАНКАРСКИТЕ ДИЛЕРИ И КОМПАНИИТЕ“        Во просториите на Стопанската комора на Македонија, АЦИ Македонија Здружение на финаниски пазари, на 6.12.2010 година, организираше еднодневен панел-семинар на тема: “ЛИЦЕ В ЛИЦЕ, банкарските дилери и компаниите”
На  семинарот беа   проследени неколку стручни презентации од  Дарко Стојковски, SPARKASSE Банка АД- Скопје, член на Извршниот одбор на АЦИ Македонија и  Бојан Цветановски, НЛБ Тутунска банка АД – Скопје, член на Надзорниот  одбор на АЦИ Македонија.


      Преку  отворена конструктивна панел-дискусија се дискутираше за следните теми:
     1. Девизен пазар (констатации, прашања, континуитет, прогрес...);
     2. Дополнителни можности при тргувањето (проширување на гледиштата во однос на користење на корисни финансиски инструменти) - технички аспекти, правна рамка и целосен финансиски третман;
     3. Дискусија со повод (нови законски и подзаконски решенија, комбинирани области, потреби и сл.);
    4. Предлог-план - конструктивна дискусија, како идејна насока за наредни активности на АЦИ Македонија ЗФП, во интерес и за потребите на клиентите (презентации, семинари, работилници...).
      На овој семинар учествуваа претставници од финансиските оддели од компаниите и оперативни претставници од деловните банки (Тreasury - Одделите за тргување со финаниски инструменти: девизен пазар, депозити, записи и слично),  како активни членови на АЦИ Македонија).
      Идејата за ваков тип на семинар е  да се оствари конструктивна панел-дискусија за тековните, стратешките и регулативните потреби, согласно тематиката.  Целта е олеснување на оперативното работење и поттик за развој на финансискиот пазар во смисла на воведување и користење на нови финансиски инструменти.
      

                                                                        Анита Митревска 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права