19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

Бизнис-настани

09.10.2015 - 09.10.2015


Форум Бања Лука,  Босна и Херцеговина

„BHdiaFor 2015“ - 3. биснис форум на босанско-хрецеговската дијаспора, Бања Лука, Босна и Херцеговина


   ПОКАНА
 „BHdiaFor 2015“

3. биснис форум на босанско-хрецеговската дијаспора

(9 октомври 2015 година)
 Бања Лука,
Босна и Херцеговина.

     Стопанската комора на Македонија во соработка со  Министерството за надворешни работи на Република Македонија и Амбасадата на  Босна и Херцеговина во Скопје ве покануваат на 3. бизнис форум на босанско-хрецеговската дијаспора „BHdiaFor 2015“, што ќе се одржи на 9 октомври 2015, (петок) во хотел “Босна“, Бања Лука, Босна и Херцеговина.

     Целта на овогодинешниот форум е :
1. Да се стимулираат инвестициите во БиХ од страна на дијаспората
2. Да се поттикне бизнис соработката помеѓу домашните и странските компании и компаниите чиишто сопственици и вработени се дел од БиХ дијаспората.

     Покрај домашните компании на форумот ќе да се опфатат и компаниите од регионот за поинтензивна соработка и можност за заеднички настап на странски пазари.

     Оваа година учеството на форумот е бесплатно но селективно и со ограничен број на учесници, што значи дека по on-line пријавувањето на компаниите на следниот link: https://docs.google.com/forms/d/1-BlV252i_YFgbn8nzSvEA1jXtDHEjRthapVImehcXrA/viewform?c=0&w=1, нашиот партнер и организатор на настанот ќе направи селекција на компаниите учеснички на форумот и ќе ги извести по пат на e-mail.

     Доколку сте заинтересирани за учество на форумот Ве молиме пополнете ја апликацијата  најдоцна до 20 септември 2015 година.

     За подетални информации околу пријавувањето и регистрацијата за учество Ве молиме погледенете ги документите во прилог , или обратете се до лицето за контакт: Сања Николова, тел: 32 44 091, e-mail: sanja@mchamber.mk .


 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права