Датум на објава
28.09.2020, Актуелно
Инвестирање во нови технологии за поголема конкурентност на „Раде Кончар ТЕП“
Стопанската комора на Македонија реализира посета во фабриката за производство на трансформатори и нисконапонска опрема, „Раде Кончар ТЕП“, во рамките на проектот за Смарт-специјализација. На средбата со директорот м-р  Горан Антески се разговоараше ...
28.09.2020, Актуелно
„Раде Кончар – Сервис“ лидер во сервисирањето на трансформатори и индустриски мотори
Стопанската комора на Македонија како партнер во проектот за изготвување на Смарт-специјализација реализира средба во компанијата „Раде Кончар – Сервис“. На средбата со директорот на „Раде Кончар – Сервис“, Владанка Трајковска, се разговараше за пред...
28.09.2020, ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ
Индикаторите за доверба во производството во Словенија покажуваат тенденција на раст
Податоците на Државниот завод за статистика на Република Словенија покажуваат дека во септември 2020 година,  индикаторите за доверба во производството, градежништвото и услугите забележуваат подобрување, тие повторно се повисоки во споредба со индик...
28.09.2020, Актуелно
НЕМА ВЕЌЕ ДА ИМА ЕДНОСТРАНИ ТАКСИ НА СТОКИТЕ – РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ДОБИВА „МИНИ ШЕНГЕН“
Кога Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија, отворено и без заобиколувања, на „Копаоник Бизнис Форумот“ пред година и половина, рече дека ЦЕФТА е „мртва“ и дека на регионот му треба нов аранжман под покровителство на Европскат...
28.09.2020, Актуелно
КОНЕЧНО ПРИФАТЕНИ ДЕЛ ОД ПРИОРИТЕТИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.Тргнувајќи од досега преземените мерки, но и овие од четвртио...
28.09.2020, Актуелно
ПОГОЛЕМ ИЗВОЗ ОД ТУРИЗМОТ КАКО ПРЕДИЗВИК НА НОВОТО ВРЕМЕ
Светскиот ден на туризмот, 27 септември 2020 година, Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија со поддршка на Министерството за економија и Проектот „Е4Е@мк - Образование за вработување во Северна Македонија“, го ...
28.09.2020, Актуелно
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 28.09.
...