14.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Прилепскиот тутунски комбинат одбележува петгодишно стратегиско партнерство со „Филип Морис“ и позитивни економски резултати
Ефикасноста на Тутунскиот комбинат – Прилеп е резултат на петгодишното стратегиско партнерство со „Филип Морис“ и формирањето на заедничката компанија „Филип Морис Тутунски комбинат Прилеп“, соопштуваат од Прилепскиот комбинат каде пригодно се одбеле...
11.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ОТВОРЕН НОВИОТ „АЛФИ ТЕХНОЦЕНТАР“ ВО СКОПЈЕ
Трговската компанија „АЛФИ БИ“ после долгогодишно постоење и успешно работење во Куманово, го проширува својот бизнис и во главниот град. Денеска е отворен голем техноцентар и во Скопје. -Како активна и долгогодишна членка на Стопанската комора на Ма...
11.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Отворен ден со матуранти од Виница
Макпрогрес им понуди отворени перспективи и можности за вработување на матурантите во општина Виница.Отворениот ден кој се одржа на 14ти ноември имаше за цел да ги насочи професионално матурантите во високото образование на струки кои се подобро плат...
10.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Комерцијална банка АД Скопје добитник на наградата 2018 ЕUR Operational Excellence Award
Комерцијална Банка АД Скопје и оваа година е добитник на наградата 2018 ЕUR Operational Excellence Award, која ја доделува Дојче банк.Оваа награда е признание за беспрекорната директна обработка на меѓународните плаќања од страна на Комерцијална банк...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ОКТА трета година по ред додели стипендии на 10 студенти на УКИМ
Десет студенти на УКИМ денеска ги потпишаа договорите со ОКТА, со кои добиваат целосни стипендии за постдипломски студии. Компанијата трета година по ред стипендира студенти од државниот Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје.Со оваа програма се о...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ГО ДОБИ 9-ТОТО НАЦИОНАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ИЗГРАДБА НА ЗДРАВИ ЕКО ДОМОВИ ЗАШТИТЕНИ ОД БУЧАВА
На Адора инженеринг ѝ е доделено деветтото национално признание од министерството за економија за најдобри општествено одговорни практики за одговорен однос кон животната средина за проектот „Со традиционално неимарство до здрав современ дом“. Наград...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Тинекс МТ со награда за Најдобро Општествeно одговорна прaктика во 2019
Министерството за Економија на Република Северна Македонија на свеченото прогласување на Општествeна Одговoрност на претпријатијата и додели на Компанијата Тинекс МТ, статуетка за Национална Награда за Најдобро Општествeно одговорна прaктика во 2019...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
Пивара Скопје освои највисоки награди од Министерството за економија за проектите за едукација на младите и за етичко управување
Пивара Скопје освои значајни награди за најдобри општествено одговорни практики што ги доделуваат Министерството за економија и Националното координативно тело за општествена одговорност. Во категоријата „Вложување во заедницата“ Пивара Скопје ја осв...
04.12.2019, ОД КОМПАНИИТЕ
ДУНА - семејно одговорнa компанија
Дуна Д.О.О донесе одлука во корист на своите вработени-мајки. По завршување на породилното отсуство од работа поради бременост, раѓање и родителство, новите мајки ќе имаат можност следните 12 месеци да работат со скратено работно време (4 часа), а пр...