19.02.2019 (Тренинг обука)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

21.02.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

22.02.2019 (Семинар)
Еднодневен семинар: СИСТЕМАТИЗИРАЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА - ЕФИКАСНА КОМУНИКАЦИЈА ВНАТРЕ ВО КОМПАНИЈАТА И МОТИВАЦИЈА НА ВРАБОТЕНИТЕ -

25.02.2019 (Работилница)
Правна заштита на правните субјекти преку правилно утврдување и уредно исполнување на договорните обврски во домашниот и во надворешниот промет

26.02.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ПРОИЗВОДСТВОТО

26.02.2019 (Семинар)
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ЕРГОНОМИЈАТА И НЕЈЗИНАТА УЛОГА ВО БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ

27.02.2019 (Тренинг обука)
ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА УСПЕШНОСТ ПРЕКУ ПОДОБРУВАЊЕ НА ОРГАНИЗАЦИСКАТА КОМУНИКАЦИЈА

28.02.2019 (Семинар)
ЗАТВОРАЊЕ НА ПОБАРУВАЊА - ИСПОЛНУВАЊЕ, КОМПЕНЗАЦИЈА, ОТПУШТАЊЕ ДОЛГ, НОВАЦИЈА, ЗАСТАРЕНОСТ, ЦЕСИЈА, ЗАСМЕТУВАЊЕ НА ИСПОЛНУВАЊЕ, ДОГОВОР ЗА ФАКТОРИНГ

03.03.2019 (Советување)
ГРАДЕЊЕ СИЛНИ ОРГАНИЗАЦИСКИ ТИМОВИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПРЕДИЗВИЦИ НА РАБОТНОТО МЕСТО

12.03.2019 (Семинар)
НОВ ЗАКОН ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ - НОВИ ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ

15.03.2019 (Академија)
АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДАЖНИ ВЕШТИНИ -SALES ACADEMY-

21.03.2019 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧКИ ТОЧКИ И „CASE STUDY“

01.04.2019 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ ВО ХАНОВЕР, СР ГЕРМАНИЈА, ОД 1 ДО 4 АПРИЛ 2019 ГОДИНА

11.04.2019 (Бизнис средби)
Mеѓународни деловни средби за стартап, мали и средни компании од Источна Европа во Диселдорф, Германија

СТАВОВИ

СТАВОВИ

Branko Azeski17.12.2018 -
2019
 
Branko Azeski10.12.2018
ПРЕКРШОЦИ, ПРИВАТИЗАЦИИ, ПЕРСПЕКТИВИ
 
Branko Azeski03.12.2018
ЦЕФТА Е МРТВА, ДА ЖИВЕЕ ЦЕФТА!
 
Branko Azeski26.11.2018
УЧИ МЕ МАЈКО, КАРАЈ МЕ ...
 
Aneta Trajkovska20.11.2018
РЕФОРМА НА ФОНДОТ НА ПЕНЗИСКОТО И ИНВАЛИДСКОТО ОСИГУРУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА КОЈА ЌЕ ПОДДРЖИ И РАСТ НА ЕКОНОМИЈАТА
 
Branko Azeski19.11.2018
30.11.2018 ГОДИНА, АТИНА, БИЗНИС ФОРУМ, ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ!
 
BiljanaPeeva12.11.2018
ПРЕПОРАКИТЕ ОД „БЕЛАТА КНИГА“ НА СОВЕТОТ НА СТРАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ - ТЕМЕЛ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ДЕЛОВНАТА И ИНВЕСТИЦИОНА КЛИМА ВО МАКЕДОНИЈА
 
BrankoAzeski12.11.2018
INVESTINSEE.COM
 
DanielaMihajlovska09.11.2018
ПРЕКУ ПОДДРШКА НА ИНОВАТИВНОСТА И КОНКУРЕНТНОСТА ДО РАСТ НА МАКЕДОНСКИОТ ИЗВОЗ
 
BrankoAzeski29.10.2018
КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ) – КЛУЧНА АЛАТКА НА БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС И РЕГИОНАЛНОТО ПОВРЗУВАЊЕ
 
BrankoAzeski22.10.2018
СТАВ: КОНЕЧНО СТАРТУВА КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
 
BrankoAzeski15.10.2018
СТАВ: СЕ НАЅИРА ЛИ НОВИОТ ЕКОНОМСКИ КОНСЕНЗУС
 
BrankoAzeski01.10.2018
СТАВ: ВО СОЛУНА ГРОШ СОМУНА, ДО СОЛУНА СТО СОМУНА …
 
BrankoAzeski01.10.2018
СТАВ: ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА, ЕКОНОМИЈА …
 
BrankoAzeski24.09.2018
СТАВ: ВРЕМЕ Е УЧЕСТВОТО НА ИЗВОЗОТ ВО БДП ДА СЕ ТАРГЕТИРА НА 70%
 
BrankoAzeski17.09.2018
КАКО ДО СИЛНИ ДОМАШНИ БРЕНДОВИ?
 
BrankoAzeski10.09.2018
ИНВЕСТИЦИИ:
ХОТЕЛ АЛЕКСАНДАР ПАЛАС
 
BrankoAzeski
 
BrankoAzeski
 
BrankoAzeski
 
BrankoAzeski
 
BrankoAzeski
 
BrankoAzeski
24.07.2018
АВТОМАТИЗАЦИЈА И МОДЕРНИЗАЦИЈА, ЗА ПРЕНАМЕНА ОД “ЛОН” ВО КЛАСИЧНО ПРОИЗВОДСТВО И ФОРМИРАЊЕ СОПСТВЕН БРЕНД ВО ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА
 
 
 
 
 
 
 
 
 NenaNikolovska 
 
 BrankoAzeski

 

 

 
 IgorTasevski

 

 

 

 

DarkoLazarov

 

14.06.2018
КАКО МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА КОНЕЧНО ДА ЗАЧЕКОРИ ПО ВИСТИНСКИОТ ПАТ !

 

 

29.05.2018 
КАКОВ РАЗВОЕН МОДЕЛ И` Е ПОТРЕБЕН НА МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА?

 18.05.2018
ДАЛИ КОНЕЧНО ДОЧЕКАВМЕ НОВ ИНВЕСТИЦИСКИ ЦИКЛУС ЗА МАКЕДОНСКОТО СТОПАНСТВО?

 

 

21.03.2018
СТАВ: ВРЕМЕ Е ЗА МУДРИ ПОТЕЗИ ВО НАСОКА НА ЕЛИМИНИРАЊЕ НА БАРИЕРИТЕ ЗА ПОШИРОКА РЕГИОНАЛНА ИНТЕГРАЦИЈА ПО ПОВОД ОДЛОЖЕНАТА СЕДНИЦА НА ВЛАДИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И РЕПУБЛИКА СРБИЈА ВО НИШ

 02.03.2018
БРАНКО АЗЕСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА: СТАВ ЗА „ПЛАНОТ ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ“
  
  

 Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Татјана Штерјова
Тел: ++ 389 2 3244065 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: tatjana@mchamber.mk

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права